Homemade pizza van bataat, kerstomaatjes & geitenkaas

A little bit of pizza never killed nobody. En al zeker niet als het over een heerlijke vegetarische versie gaat. Deze winterse pizza met verrassende smaken moet een kwartiertje in de oven. Qua voorbereiding mag je toch een 20-tal minuten rekenen, want zo lang duurt het ongeveer om de bataatpuree te maken die als basis voor het beleg dient.

ingredienten ingevuldEens de sjalotjes glazig zijn voeg je de stukjes bataat (synoniem voor zoete aardappel) toe en zet je die half onder water. Laat het water geleidelijk aan uitkoken maar roer af en toe zodat de zoete aardappel niet aanbrandt. Voeg indien nodig een beetje water toe. Als je merkt dat de bataat gaar is (voelt quasi aan als gare worteltjes) dan pureer je die.  Ik vind een brokje hier en daar niet erg dus gebruik ik een gewone pureestamper. Gebruik de mixer voor een fijner resultaat. Deze bataatpuree kan je natuurlijk ook als basis voor andere gerechten gebruiken, bijvoorbeeld als vervanger van aardappel- of pompoenpuree.

recept deel 1Terwijl de zoete aardappelen garen heb je wat tijd om de rest van de ingrediënten te prepareren. Ik maak deze pizza met de geitenkaas “tendre buche” van Chavroux, maar alternatieven zijn er uiteraard legio. Gebruik wel best kerstomaatjes want die smaken iets geconcentreerder en zoeter dan hun grotere broers. Vergeet zeker niet het geheel even te besprenkelen met (extra vierge) olijfolie alvorens de pizza de oven in gaat, zo ben je zeker van een weelderige smaak en textuur.

recept 2Hoe lang de pizza in de oven in moet kan variëren naar gelang het pizzadeeg dat je gebruikt. Bekijk dus ook eventjes de instructies op de verpakking alvorens aan de slag te gaan. Wil je zelf pizzadeeg maken, dan is dit een supergoed recept (maar dan heb je wel een ietsiepietsie meer tijd nodig).

foo

Terwijl de pizza in de oven bakt en je huis zich vult met heerlijke geuren kan jij op je gemak de tafel dekken.  Schenk jezelf alvast een glaasje rode wijn in want ook in dit geval: a little bit of red wine never killed nobody. Geniet ervan 🙂

1 gedachte over “Homemade pizza van bataat, kerstomaatjes & geitenkaas”

  1. Pingback: Goestjes zonder vlees | Goestjes

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.