Crumble met rabarber en cuberdons

We hebben allemaal toch wel eens goesting in iets zoets zo af en toe, niet? Mijn guilty pleasure? Cuberdons! Ik zou mij er eigenlijk ziek kunnen in eten. Zeker nu Geldhof ook cuberdons met chocolade er rond op de markt heeft gebracht. Ik heb zo’n schone goedgevulde doos in huis en moet me telkens bedwingen om er niet eentje uit te nemen want dan  is er gewoon geen houden meer aan! Dus ik heb mezelf voorgenomen dat ik mijn schone doos cuberdons enkel uithaal als er bezoek is – want mijn gasten mogen wel zoveel als ze willen smullen van deze heerlijke neuzekes!cuberdons rabarber crumble appel in de oven le creuset

Maar wist je ook dat je wel meer kon doen met deze snoeperij dan gewoon zomaar in je mond te steken? Je kan cuberdons ook gewoon verwerken in heerlijke gerechtjes & dan vooral dus desserts. Het was Myriam van de culinaire blog Hap & Tap die mij op dat idee bracht. Net als ik is ze verzot op cuberdons en gebruikt ze ze gretig in een aantal van haar recepten. Vorige zomer maakte ik eens haar papillotte met rood fruit en cuberdon op de barbecue klaar. Waw, wat vond ik dat heerlijk – en zo simpel. Sindsdien worden onze barbecuegasten in de zomermaanden zo goed als altijd vergast op dit verrassende dessertje. 

cuberdons rabarber crumble le creuset in de oven

Geprikkeld door het papillotte-receptje ging ik zelf aan het experimenteren. Ik dacht wel dat de paarse snoepjes goed gingen samengaan met rabarber – en ik moet zeggen: topcombo! We combineren de zuurzoete rabarber met wat appeltjes, daarbij enkele cuberdons in stukjes, crumble erover en de oven in: heerlijk! En voor zij met de echte zoetebek – nog lekkerder met een bolletje vanille-ijs erbij! Smakelijk

[yumprint-recipe id=’49’]

2 gedachten over “Crumble met rabarber en cuberdons”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.