fbpx
Recepten Zoete Goestjes

Crumble met rabarber en cuberdons

22 april 2016

We hebben allemaal toch wel eens goesting in iets zoets zo af en toe, niet? Mijn guilty pleasure? Cuberdons! Ik zou mij er eigenlijk ziek kunnen in eten. Zeker nu Geldhof ook cuberdons met chocolade er rond op de markt heeft gebracht. Ik heb zo’n schone goedgevulde doos in huis en moet me telkens bedwingen om er niet eentje uit te nemen want dan  is er gewoon geen houden meer aan! Dus ik heb mezelf voorgenomen dat ik mijn schone doos cuberdons enkel uithaal als er bezoek is – want mijn gasten mogen wel zoveel als ze willen smullen van deze heerlijke neuzekes!cuberdons rabarber crumble appel in de oven le creuset

Maar wist je ook dat je wel meer kon doen met deze snoeperij dan gewoon zomaar in je mond te steken? Je kan cuberdons ook gewoon verwerken in heerlijke gerechtjes & dan vooral dus desserts. Het was Myriam van de culinaire blog Hap & Tap die mij op dat idee bracht. Net als ik is ze verzot op cuberdons en gebruikt ze ze gretig in een aantal van haar recepten. Vorige zomer maakte ik eens haar papillotte met rood fruit en cuberdon op de barbecue klaar. Waw, wat vond ik dat heerlijk – en zo simpel. Sindsdien worden onze barbecuegasten in de zomermaanden zo goed als altijd vergast op dit verrassende dessertje. 

cuberdons rabarber crumble le creuset in de oven

Geprikkeld door het papillotte-receptje ging ik zelf aan het experimenteren. Ik dacht wel dat de paarse snoepjes goed gingen samengaan met rabarber – en ik moet zeggen: topcombo! We combineren de zuurzoete rabarber met wat appeltjes, daarbij enkele cuberdons in stukjes, crumble erover en de oven in: heerlijk! En voor zij met de echte zoetebek – nog lekkerder met een bolletje vanille-ijs erbij! Smakelijk

Crumble in de oven met rabarber en cuberdons
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
50 min
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
50 min
Voor het fruitmengsel
 1. 500g rabarber, in stukjes van 1 à 2cm gesneden
 2. 2 appels, type jonagold, in stukjes gesneden (schil mag eraan blijven)
 3. Sap van 1 limoen
 4. 1el canderel kristalsuiker
 5. 10 cuberdons in 4 verdeeld
Voor de crumble
 1. 150g bloem
 2. 120g amandelpoeder
 3. 75g boter in blokjes
 4. Zeste van 1 citroen
Voor het fruitmengsel
 1. Meng de rabarber met de appel, de canderelsuiker en het limoensap.
 2. Doe het fruit in een ovenschotel en meng er de cuberdonstukjes onder
Voor de crumble
 1. Verwarm de oven voor op 180°
 2. Meng de bloem met het amandelpoeder, meng er de klontjes boter onder tot je een crumbelig geheel bekomt.
 3. Strooi de crumble over het fruit en plaats in de oven voor ongeveer 30min
 4. Bestrooi de crumble met de zeste van citroen
 5. Serveer warm met een bolletje vanilleijs, koud ook heel lekker!
Goestjes https://www.goestjes.be/

Misschien vind je dit ook wel leuk?

2 Reacties

 • Wat is jou reactie? Annelies 22 april 2016 at 12:44

  Weer zo’n origineel receptje met práchtige foto’s! <3

 • Laat een reactie na

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.