We hebben allemaal toch wel eens goesting in iets zoets zo af en toe, niet? Mijn guilty pleasure? Cuberdons! Ik zou mij er eigenlijk ziek kunnen in eten. Zeker nu Geldhof ook cuberdons met chocolade er rond op de markt heeft gebracht. Ik heb zo’n schone goedgevulde doos in huis en moet me telkens bedwingen om er niet eentje uit te nemen want dan is er gewoon geen houden meer aan! Dus ik heb mezelf voorgenomen dat ik mijn schone doos cuberdons enkel uithaal als er bezoek is – want mijn gasten mogen wel zoveel als ze willen smullen van deze heerlijke neuzekes!
Maar wist je ook dat je wel meer kon doen met deze snoeperij dan gewoon zomaar in je mond te steken? Je kan cuberdons ook gewoon verwerken in heerlijke gerechtjes & dan vooral dus desserts. Het was Myriam van de culinaire blog Hap & Tap die mij op dat idee bracht. Net als ik is ze verzot op cuberdons en gebruikt ze ze gretig in een aantal van haar recepten. Vorige zomer maakte ik eens haar papillotte met rood fruit en cuberdon op de barbecue klaar. Waw, wat vond ik dat heerlijk – en zo simpel. Sindsdien worden onze barbecuegasten in de zomermaanden zo goed als altijd vergast op dit verrassende dessertje.
Geprikkeld door het papillotte-receptje ging ik zelf aan het experimenteren. Ik dacht wel dat de paarse snoepjes goed gingen samengaan met rabarber – en ik moet zeggen: topcombo! We combineren de zuurzoete rabarber met wat appeltjes, daarbij enkele cuberdons in stukjes, crumble erover en de oven in: heerlijk! En voor zij met de echte zoetebek – nog lekkerder met een bolletje vanille-ijs erbij! Smakelijk


- 500g rabarber, in stukjes van 1 à 2cm gesneden
- 2 appels, type jonagold, in stukjes gesneden (schil mag eraan blijven)
- Sap van 1 limoen
- 1el canderel kristalsuiker
- 10 cuberdons in 4 verdeeld
- 150g bloem
- 120g amandelpoeder
- 75g boter in blokjes
- Zeste van 1 citroen
- Meng de rabarber met de appel, de canderelsuiker en het limoensap.
- Doe het fruit in een ovenschotel en meng er de cuberdonstukjes onder
- Verwarm de oven voor op 180°
- Meng de bloem met het amandelpoeder, meng er de klontjes boter onder tot je een crumbelig geheel bekomt.
- Strooi de crumble over het fruit en plaats in de oven voor ongeveer 30min
- Bestrooi de crumble met de zeste van citroen
- Serveer warm met een bolletje vanilleijs, koud ook heel lekker!
2 Reacties
Weer zo’n origineel receptje met práchtige foto’s! <3
Thanks Annelies!