Inktvis in ‘t groen

14 augustus 2019

Jullie hadden nog eens een receptje van mij te goed! Dit toffe easy receptje maakte ik al een paar keer klaar deze zomer en ik scoorde er telkens keihard mee. Het sausje is een combinatie van gestoofde sjalot en look met spinazie, basilicum en goeie olijfolie. Een groen pesto-achtig sausje dat perfect past bij de inktvis.

Ook eens uitproberen? Hieronder vind je het recept!

inktvis linguine basilicum spinazie studio goestjes recept

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g inktvis
  • 200 g linguine
  • 2 handvol spinazieblaadjes
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 3 à 4 tenen look
  • 5 takken verse basilicum, grofgehakt
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • olijfolie extra vierge
  • zeezout
  • cayennepeper

Recept:

Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan. Pas op, houd ze goed in de gaten want de pijnboompitten kunnen snel aanbranden. Zet je vuur iets hoger dan gemiddeld en rooster ongeveer 2 minuten tot goudbruin.

Snijd de inktvis in ringen en kook de linguine volgens de instucties op de verpakking. Spoel de spinazie.

Stoof de sjalot aan in wat olijfolie. Voeg de look en de inktvis toe. Kruid naar smaak met zout en cayennepeper en bak kort kort aan. Haal de inktvis stukjes eruit en leg apart. Doe nu de spinazie bij de sjalot en stoof 1 minuutje. Voeg 5 eetlepels olijfolie en de basilicum toe. Mix samen met de look en de sjalot tot een romige saus.

Meng de pasta met de spinaziebasilicumsaus en de inktvisstukjes. Werk af met peper en zeezout, enkele extra verse basilicumblaadjes en de geroosterde pijnboompitten.

Smakelijk!

inktvis linguine basilicum spinazie studio goestjes recept
inktvis linguine basilicum spinazie studio goestjes recept

Misschien vind je dit ook wel leuk?

Geen reacties

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.