1handvolverse dille(naar smaak, kan je ook vervangen door basilicum)
180 g mascarpone
1snufjezout
1snufjezware peper
olijfolie
Direct in je mandje bij
Bereiding
Spoel de courgettes, halveer ze in de lengte en snijd ze in halve maantjes. Verwarm je oven voor op 200 °C. Leg de courgetteplakken in een ovenschotel besprenkel rijkelijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Pel de look en halveer Rooster ze 15 à 20 minuten in je oven. Roer tussendoor even.
Kook intussen de pasta in wat gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta af als ze gaar is, maar vang het kookvocht op.
Snijd de gerookte zalm in stukjes en hak de dille (basilicum of tijm) fijn.
Doe de gerookte zalm en de courgettes (incl. vocht en look) bij de pasta en meng goed. Roer er de mascarpone door samen met een 4-tal eetlepels van het kookvocht, totdat je een smeuïg sausje krijgt. Werk af met de verse dille, extra zwarte peper en zout en de verse kruiden.