zalm misomarinade miso groene asperges geroosterd rijst nori koriander goestjes snel klaar

Zalm in misomarinade met geroosterde groene asperges en megalekkere rijst met koriander en nori

Yes, nog eens een heerlijk & doodeenvoudig visgerecht! Ik vond vis wat ondervertegenwoordigd op Goestjes, dus vandaar. Het leuke aan dit recept is dat je er eigenlijk enkel een bakplaat en één kleine kookpot moet voor vuil maken. Want de asperges en de zalm kunnen we op dezelfde bakplaat roosteren.

Dit zalmrecept is ook een beetje ‘best of both worlds.’ Toegankelijk eten met toch wat Aziatische invloeden. En wees niet bang, miso vind je tegenwoordig gewoon in de supermarkt (zeker in Delhaize of AH). Ik verkies de blekere, ‘zoete’ miso. Die is niet zoet hoor, maar gewoon zachter van smaak dan de donkere variant.

zalm misomarinade miso groene asperges geroosterd rijst nori koriander goestjes snel klaar

Deze misomarinade geeft deze zalm echt een heerlijk umamismaakje! Je maakt ze door misopasta, sojasaus, vissaus, limoensap en een teentje fijngehakte look in een hersluitbaar zakje te doen. Even kneden en vervolgens de zalmfilets erbij en goed mengen. 15 Minuten laten marineren en dan zo de oven in, yummie!

Met dank aan ons aller Nigella Lawson voor de inspiratie!

Ben je nog op zoek naar meer heerlijke recepten met vis? Bekijk dan zeker deze lekkere links:

Wil je graag heerlijke goestjesinspiratie in je mailbox? Meld je dan zeker aan op mijn razend interessante nieuwsbrief!

Zalm in misomarinade met geroosterde groene asperges en megalekkere rijst met koriander en nori

2

Ingrediënten
  

  • 1 el limoensap
  • 1 el sojasaus ((voor de marinade))
  • 1 el vissaus
  • 1 el misopasta
  • 1 teen knoflook (fijngehakt)
  • 300 g zalm
  • 1 bussel groene asperges
  • 2 el sesamolie ((wokolie))
  • peper en zout
  • lookpoeder
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 vel nori ((gedroogd zeewier voor sushi))
  • 125 g rijst
  • 2 el verse koriander (fijngehakt)
  • 2 el sojasaus ((voor bij de rijst))

Bereiding
 

  • Neem een hersluitbaar zakje en leg in een maatbeker, sla over de rand zodat je de zak gemakkelijk kunt vullen. Doe er de misopasta, sojasaus, vissaus, limoensap en de look in. Sluit de zak en meng de marinade al wrijvend.
  • Doe de zak weer open en voeg nu de vis toe. Kneed tot de zalm goed is bedekt met de marinade en laat nog een kwartiertje marineren.
  • Maak intussen de asperges. Verwarm je oven voor op 200 °C en bedek een bakplaat met bakpapier. Spoel de groene asperges, verwijder de harde onderkanten en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met de sesamolie, peper zout en het lookpoeder. Meng goed en bestrooi dan met de sesamzaadjes. Zet alvast in de oven voor een 8-tal minuten.
  • Haal de zalm uit het zakje en leg na 8 minuten bij de asperges op de bakplaat. Eventueel kan je ook een kleine ovenschotel nemen om de zalm in te legen. Laat de asperges en de zalm nogmaals samen 8 minuten garen.
  • Kook intussen ook de rijst gaar en giet af. Neem het norivel, snijd met een schaar in repen en vervolgens in stukjes. Meng de gehakte koriander, de norisnippers en 2 eetlepels sojasaus door de rijst.
  • Serveer de zalm met de asperges en de gepimpte rijst. Smakelijk!
Druk dit recept af
zalm miso goestjes groene asperges geroosterd
zalm miso goestjes groene asperges geroosterd

PS: Om je te helpen met dat spitsuurkoken ben ik nu ook gestart met mijn eigen Facebookgroep rond dit thema, nml. DOORDEWEEKS GOED ETEN. Je bent van harte welkom in de groep. Gewoon heel even de vraag beantwoorden en je bent erbij!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.