10aspegerges( geschild en harde onderkant verwijderd)
1 citroen
200ggerookte zalm
1chilipepertje(zaadlijst verwijderd, in grove stukken)
100 à 150gechte boerenboter((neen geen Solo of andere variant))
Handvolmunt(fijngehakt)
peper en zout
Enkele blaadjesbasilicum(fijngehakt)
Direct in je mandje bij
Bereiding
Vul een kookpot die groot genoeg is voor de asperges met water. Leg de asperges in het water, voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Laat een 4-tal minuten koken en zet van het vuur. Laat de asperges nog 10 minuten verder garen onder deksel.
Heb je een stoomoven? Stoom de asperges dan zo’n 8 à 10 minuten.
Spoel de citroen even onder koud water en snijd met schil en al in grove stukken. Doe (met schil en al, verwijder wel de pitten) samen met de chilipeper in het hakmolentje van je mixer. Mix fijn, er mogen nog wat stukjes inzitten.
Smelt de boter in een pannetje
Dresseer de asperges op een grote schaal of op direct op de borden. Leg er enkele plakjes gerookte zalm op, daarbovenop de gehakte citroen met de chilipeper, overgiet met de boter en werk af met de verse munt en basilicum.