Veggie shepherd’s pie met puree van zoete aardappel
2
Ingrediënten
1ui(fijngesneden)
400gVegetarisch Gehakt((bijvoorbeeld van The Blue Butcher of van Greenway))
3wortelen(geschild en in stukjes gesneden)
150gdiepvrieserwtjes
2grote, zoete aardappelen(geschild en in blokjes gesneden)
olijfolie
peper en zout
1handvolpeterselie(fijngehakt)
1/2de blokjegroentebouillon
1tlgedroogde tijm
1tlgedroogde rozemarijn
scheutjemelk
1snufnootmuskaat
3elpaneermeel
Direct in je mandje bij
Bereiding
Verwarm je oven voor op 200 °C.
Breng gezouten water aan de kook en kook de zoete aardappel zo’n 8 à 10 minuten zacht.
Verwarm een scheut olijfolie in een stoofpot en stoof de ui 1 à 2 minuten glazig. De er wortelstukjes bij, kruid met peper en zout en laat 5 minuten meestoven.
Doe er nu het vegetarisch gehakt bij, samen met de peterselie, roer los met een vork en bak 3 à 4 minuten gaar. Doe er het bouillonblokje, 1 dl water, tijm, rozemarijn en de erwtjes bij, laat nog zo’n 3 minuten samen pruttelen.
Giet de zoete aardappelen af, stamp tot puree met een pureestamper, voeg een scheutje olijfolie en een scheutje melk toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Neem een ovenschotel en verdeel het gehaktmengsel over de bodem. Spreid er de puree bovenop en besprenkel met het paneermeel. Zet nog zo’n 20 minuten in je oven en serveer.
Tip
Enkel vleeseters in huis? Vervang het veggie gehakt dan door gewoon gehakt.Je kan van dit gerecht trouwens gerust een dubbele portie maken voor in de diepvries. Zo heb jij alvast een secret stash in huis voor als de moed je écht te diep in de schoenen zakt om nog te koken.