Zalm in misomarinade met geroosterde groene asperges en megalekkere rijst met koriander en nori
2
Ingrediënten
1ellimoensap
1elsojasaus((voor de marinade))
1elvissaus
1elmisopasta
1 teen knoflook(fijngehakt)
300g zalm
1busselgroene asperges
2elsesamolie((wokolie))
peper en zout
lookpoeder
2elsesamzaadjes
1 velnori((gedroogd zeewier voor sushi))
125grijst
2elverse koriander(fijngehakt)
2elsojasaus((voor bij de rijst))
Direct in je mandje bij
Bereiding
Neem een hersluitbaar zakje en leg in een maatbeker, sla over de rand zodat je de zak gemakkelijk kunt vullen. Doe er de misopasta, sojasaus, vissaus, limoensap en de look in. Sluit de zak en meng de marinade al wrijvend.
Doe de zak weer open en voeg nu de vis toe. Kneed tot de zalm goed is bedekt met de marinade en laat nog een kwartiertje marineren.
Maak intussen de asperges. Verwarm je oven voor op 200 °C en bedek een bakplaat met bakpapier. Spoel de groene asperges, verwijder de harde onderkanten en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met de sesamolie, peper zout en het lookpoeder. Meng goed en bestrooi dan met de sesamzaadjes. Zet alvast in de oven voor een 8-tal minuten.
Haal de zalm uit het zakje en leg na 8 minuten bij de asperges op de bakplaat. Eventueel kan je ook een kleine ovenschotel nemen om de zalm in te legen. Laat de asperges en de zalm nogmaals samen 8 minuten garen.
Kook intussen ook de rijst gaar en giet af. Neem het norivel, snijd met een schaar in repen en vervolgens in stukjes. Meng de gehakte koriander, de norisnippers en 2 eetlepels sojasaus door de rijst.
Serveer de zalm met de asperges en de gepimpte rijst. Smakelijk!