Salade met gegrilde avocado, little gem, zalm & avocadodressing
2
Ingrediënten
2avocado's
2 kropjesLittle Gem(blaadjes losgemaakt)
150gkerstomaatjes(gehalveerd)
300gZalmfilet
olijfolie(extra vierge)
1handvolkoriander(grof gehakt)
1 handvol basilicum
1 teenknoflook(gepeld en gehalveerd)
peper en zout
1el(witte wij)nazijn
1 limoen((sap))
1 tlSrirachasaus
1snufcayennepeper
Direct in je mandje bij
Bereiding
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd elke avocadohelft nog eens in de lengte in 2, zo krijg je 8 parten
Neem 2 avocadoparten en doe in het hakmolentje van je mixer of in je keukenmachine. Voeg er de basilicum, azijn, 3 el extra vierge olijfolie, knoflook, limoensap, srirachasaus en 4 à 5 el water aan toe. Mix tot een lopende dressing. Te dik? Voeg een scheutje water of nog wat extra olijfolie toe.
Bestrijk de overige avocado’s met olijfolie (om te bakken). Zet je grillpan op een gemiddeld vuur en grill de avocadoparten zo’n 2 minuten aan elke kant tot dat je grillstrepen kan zien. Haal ze uit de pan en laat afkoelen.
Doe een scheutje olijfolie in dezelfde grillpan en verhit. Leg er de zalmfilets in, kruid met zout en een snufje cayennepeper en grill zo’n 3 minuten aan beide kanten tot je grillstrepen ziet en de zalm lichtjes doorbakken is.
Maak een salade van de little gem blaadjes, kerstomaten en koriander. Dresseer er de avocadoparten bovenop, kruid met peper en zout en werk af met een stuk zalmfilet, besprenkel rijkelijk met de dressing.
Tip
Veggie? Deze salade is ook lekker met enkel de avocado! Vul eventueel aan met wat fetakaas. Deze salade is ook lekker bij de barbecue. Je kan de zalm dan grillen op de barbecue.