Kort gebakken steak met geroosterde aardappelen en paprika
2
Ingrediënten
600gaardappelen
200ggeroosterde paprika's op olie
2 steaks van 200 à 250 g pp
1tlpaprikapoeder
Zout
Peper
Olijfolie
Direct in je mandje bij
Bereiding
Haal de steak alvast een uurtje op voorhand uit de koelkast of doe dit gewoon eerst voor je aan de rest van het recept begint. Besprenkel met zout aan beide kanten, dan kan dit al wat inwerken en wordt het vlees malser.
Verwarm je oven voor op 220 °C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Schil de aardappelen en snijd ze in hapklare blokjes van ongeveer 1,5 cm. Haal de paprika’s uit de bokaal en snijd in reepjes. Leg de aardappelen samen met de paprika op je bakplaat, besprenkel met een snufje zout en het paprikapoeder. Meng alles goed en let erop dat de olie van de paprika’s mooi verdeeld is. Te weinig olie? Doe er nog wat olie uit het bokaaltje bij.
Rooster 25 minuten in je oven.
Bak de steaks 5 minuten voor de patatjes klaar zijn. Gebruik hiervoor bij voorkeur een pan met dikke bodem. Verhit wat boter in de pan en laat de steaks ongeveer 1,5 min bakken op hoog vuur, kruid intussen met wat zwarte peper en draai om. Laat nog eens 1,5 min bakken voor de perfecte bleu steak. Zet je vuur zachter en bak de steak 1 minuut extra aan elke kant als je het liever saignant hebt. Nog meer (geen aanrader 😉), doe er dan telkens nog een minuut aan beide kanten bij.
Serveer de steak met de patatjes. Als je dit wenst kan je er ook nog wat gemengde sla bij serveren. Mmmm!