1broccoli(in roosjes + de stronk geschild en in stukjes )
1 venkel(fijn gesneden)
500gaardappelen (voor puree)(geschild en in blokjes gesneden)
1klontjeboter
2dlmelk
zout en peper
1tlgroentebouillon(of 1/2de blokje)
600gschelvishaasje
1tlcayennepeper
1tl paprikapoeder
1tl kurkuma
3 à 4elbloem
2 elolijfolie
eventueelcitroen
Direct in je mandje bij
Bereiding
Leg de aardappelen, broccoli en venkel samen in een grote kookpot en vul met water tot de groenten onderstaan. Doe er een snuf zout en de groentebouillon bij. Laat zo’n 10 à 12 minuten koken tot alles gaar is en giet af. Doe de melk erbij, samen met een klontje boter en stamt met je pureestamper tot een stoemp. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat extra groentebouillon. Houd warm onder deksel.
Meng de bloem in een diep bord samen met de cayennepeper, het paprikapoeder en de kurkuma, doe er ook een snuf zout bij. Wentel de visfilets hierdoor zodat ze rondom goed bedekt zijn.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de filets 3 minuten op de velkant. Draai voorzichtig om en bak ze nog 1 à 2 minuten aan de andere kant. Deze baktijden zijn afhankelijk van de dikte van de is.
Serveer de gebakken schelvis met de groentestoemp, besprenkel eventueel met een beetje bakvet van de vis. Lekker met wat druppeltjes citroen! Smakelijk.
Tip
Wil je de venkel liever apart serveren, ga dan zo te werk:Extra ingrediënten:
1 sjalot
1 teen look
Extra olijfolie
Hak de sjalot en de look fijn. Doe een scheut olijfolie in een stoofpot en stoof de sjalot glazig. Voeg er de look en de venkel aan toe, kruid met peper en zout. Laat de venkel 10 minuten op een gemiddeld vuur onder deksel zacht worden. Serveer naast de vis en de broccolipuree.