pitabrood, naanbrood, rijst, noedels of aardappelen voor erbij
Direct in je mandje bij
Bereiding
Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze. Schil de wortelen en snijd in plakjes. Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Doe wat vetstof in een stoofpot en stoof ui en knoflook aan tot ze glazig zijn.
Voeg de currypasta toe, meng en verhit kort. Doe er nu de bloemkool en de wortelen bij, meng alles en kruid bij met peper en zout. Voeg de kokosmelk toe en roer.
Laat de bloemkoolcurry zo’n 10 minuten sudderen, zodat de bloemkool niet te plat wordt. Voeg er pas op het laatste de kikkererwten aan toe. Als je dit gerecht gaan invriezen en daarna nog eens her opwarmt wordt het anders veel te slap.
Laat afkoelen in de koelkast en vries in. Zet de curry de avond voordien in je koelkast, zo kan die rustig ontdooien. Verwarm opnieuw kort in een stoofpot, voeg eventueel wat extra kokosmelk toe.
Werk eventueel af met wat verse koriander en de cashewnoten, serveer met brood of rijst.