Schil de asperges, zorg dat je ongeveer 2 cm van de koppen wegblijft. Verwijder de harde onderkant. Breng in gezouten water aan de kook en kook de asperges zo'n 4 à 5 minuten beetgaar.
Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking (meestal ins de kooktijd echt heel kort)
Snijd de gerookte zalm in snippers. Rasp de schil van de citroen voor de zeste en pers het sap eruit.
Giet de asperges af en vang het kookvocht op. Snijd de asperges in stukken van 2 à 3cm.
Doe de asperges bij de gnocchi, voeg er de mascarpone, de zeste en het citroensap bij. Kruid met wat zwarte peper. Voeg wat van het kookvocht toe om de saus wat smeuïger te maken.
Werk af met de bieslook en serveer! Smakelijk
Tip
Wil je hiervan een veggie versie maken? Laat dan de zalm weg en voeg eventueel wat extra groenten toe zoals erwtjes of courgette.
Liever geen gnocchi? Je kan deze perfect vervangen door pasta, bijvoorbeeld macaroni of farfalle.