fbpx
Dinnertime Recepten

Ovengebakken witloof met nootjes, peer en geitenkaas

15 november 2022

Witloof. With LOVE. Tis met liefde voor deze groente dat ik dit recept met je deel. Want witloof, kvind dat we daar trots op mogen zijn. De herfst en de winter zijn het moment om van deze heerlijke groente te genieten. Denk maar aan puur comfortfood, zoals witloof in ham met kassaus (I know you want it) of een heerlijk stoofpotje met witloof.

Witloof ovengebakken crumble noten geitenkaas

Bij ons staat gestoofd en gekaramelliseerd witloof ook steevast op het kerstmenu. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je er heerlijke soep kan mee maken en dat witlof ook verre van mis is in een slaatje. Kvind het zelf vree lekker om rauw knapperig witloof fijn te snijden en dan te mengen met homeade mayonaise.

Maar vandaag doen we het nog ne keer anders. We gaan de veggie toer op met deze heerlijke crumble met witloof in de hoofdrol. Dat witloof gaan we eerst efkes laten karameliseren in de pan met wat honing erbij, zo gaan de witloofjuices megahard flowen en krijg je echt een heerlijke smaak.

Witloof ovengebakken crumble noten geitenkaas

Vervolgens leggen we het witloof in een ovenschaaltje, samen wat stukjes peer en zachte geitenkaas die we mengen met wat fijngehakte noten. Dat alles schuiven we in de oven en die maakt alles nog lekkerder.

Grote honger? Maak er dan lekkere toast bij klaar. Bestrijk enkele plakjes stokbrood met olijfolie en breng op smaak met tijm, peper en zout. Leg ze de laatste 5 minuutjes bij je ovenschotel in de oven. Smakelijk!

Het recept vind je hier!

2

Ingrediënten
  

  • 5 kropjes Witloof (van BelOrta)
  • 125 g zachte geitenkaas (vb. Le Larry)
  • 30 g boter
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 1 à 2 tl gedroogde tijm
  • 50 g amandelnoten
  • 50 g walnoten
  • 1 à 2 el vloeibare honing
  • 1 peer
  • 1 stokbrood (naar goesting)
  • extra tijm, peper, zout (naar goesting)
  • olijfolie (naar goesting)

Bereiding
 

  • Verwarm je oven voor op 220 °C.
  • Smelt de boter in een grote pan en leg er de gehalveerdewitloofstronkjes in. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuutjes sudderen op eengemiddeld vuur en draai om. Besprenkel met de honing en laat zachtjes nog 5 minutenverder karamelliseren.
  • Maak intussen de crumble. Doe de noten in het hakmolentjevan je mixer en hak ze niet al te fijn, er mogen best nog wat stukjes en textuurinzitten. Meng de noten door de geitenkaas en breng op smaak met 1 à 2 tlgedroogde tijm.
  • Verdeel het gekarameliseerde witloof over een ovenschaal enstrooi er de stukjes witloof over. Verdeel er nu ook de crumble over en schuifalles samen nog eens een kwartiertje in je oven.
  • Grote honger? Serveer er dan wat toast bij. Snijd hiervoorstokbrood  in plakjes, bestrijk metolijfolie, kruid met peper, zout en tijm en leg de laatste 5 minuten in de ovennaast de ovenschotel zodat de broodjes krokant worden.
    Smakelijk!
Druk dit recept af

Met plezier,

X

Jozefien

Witloof ovengebakken crumble noten geitenkaas

Ik creëerde deze post in samenwerking met BelOrta. Wees gerust, alle opinies in dit artikel zijn oprecht en persoonlijk, zoals altijd.

Misschien vind je dit ook wel leuk?

Geen reacties

Laat een reactie na

Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.