Hebben jullie dat ook zo het gevoel dat de tijd als een razende trein voorbijvliegt? Niet te geloven dat het al meer dan een jaar geleden is dat ik de zussen Hemsley + Hemsley in Amsterdam ontmoette. Niet te geloven dat het al meer dan een jaar geleden is dat ik zo’n leuk weekendje in Amsterdam beleefde! Niet te geloven dat de Goestjes brunch ook al weer twee weken geleden is. Man, man, man wat vliegt de tijd, toch?
Het was naar aanleiding van die brunch dat ik deze kleurrijke terrinne van geitenkaas met bietjes klaarmaakte. In hun boek presenteren de zusjes Hemsley dit recept op zo’n schone manier dat het één van de eerste receptjes was die ik uittestte. Het werd zo lekker bevonden dat het intussen een vaste waarde ten huize Goestjes geworden is. Niet alleen supermooi & origineel, maar believe me, ook echt megalekker! Op de Goestjesbrunch was het dan ook vechten voor elk stukje.
De Hemsley’s maken deze terrine met bietjes in verschillende kleuren. Ik geef toe, deze zijn niet altijd makkelijk om te vinden. Dus maak ik deze terrine vaak gewoon klaar met voorgekookte rode biet. De geitenkaas meng ik met fijngehakte bieslook, wat look en ook een beetje tijm. Zo wordt de smeuïge geitenkaas lekker kruidig! Een sneetje van deze terrine is heerlijk bij salade of op een toast of om gewoon zomaar van te snoepen. Je kan deze terrine toch wel een weekje in de koelkast bewaren – al is ie bij ons altijd veel eerder op hoor 🙂 Smakelijk!
[yumprint-recipe id=’48’]