Snelle paella voor doordeweekse dagen

Deze paëlla voert me terug richting onze ‘babymoon’ naar Andalusia zo’n drie jaar geleden intussen. Niet te geloven hoe snel de tijd vliegt, want intussen zijn we niet één, maar twee baby’s verder! Toen draaide reizen nog volledig rond ons. Met culturele uitstapjes naar het Alhambra, stevige stadswandelingen in Sevilla etc. en heel de dag door genieten van het heerlijke eten in de tapasbars en restaurants.

De laatste dagen spendeerden we in Marbella aan de Costa del Sol. We logeerden er in een rustig hotel en luierden erop los aan de rand van het zwembad. ‘s Avonds kuierden we langs het strand of door de gezellige oude stad tot we een leuke plek vonden om van een heerlijke pan paella te smullen. En ja ik ga niet liegen, daar smaakt paella toch op haar allerbest: in Spanje, aan de kust, op vakantie.

snelle paella met chorizo scampi erwtjes paprika goestjes

Maar dat wil niet zeggen dat we ook niet kunnen smullen en genieten van lekkere paella op een gewone doordeweekse dag! Integendeel! Het onderstaande recept voor snelle paella zal je echt verrassen. Want ondanks het weinige werk en de basic ingrediënten die je ervoor gebruikt smaakt deze paella echt heel goed en zal ze zeker wat zon op je bord brengen nu we stillaan kunnen beginnen dromen van betere tijden!

Je vindt het volledige recept onder de foto of in mijn gratis e-book ‘Koken met de voorraadkast,’ want de meeste ingrediënten voor dit recept heb je waarschijnlijk sowieso in je diepvries of voorraadkast zitten!

snelle paella met chorizo scampi erwtjes paprika goestjes
2

Ingrediënten
  

  • 200 g rijst
  • 1 el kurkuma
  • 100 g chorizoworst
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 200 g gepelde scampi's
  • 100 g diepvrieserwtjes
  • 2 rode paprika's
  • peper en zout

Bereiding
 

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, maar voeg de kurkuma toe aan het kookwater. Giet de rijst af maar houd enkele eetlepels van het kookvocht.
  • Snijd de chorizo in halve maantjes en hak de ui fijn. Hak de paprika’s fijn.
  • Doe wat olijfolie in een pan en schroei er de chorizo kort in aan. Voeg nu de ui toe en bak glazig. Doe er nu ook de scampi’s en paprika bij en bak ongeveer 5 minuten tot de scampi’s gaar zijn, kruid met peper en zout. Voeg op het laatste de erwtjes toe en laat kort meestoven.
  • Voeg de rijst bij de groenten, chorizo en scampi’s en voeg indien nodig wat van het kookvocht van de rijst toe. Meng goed en laat nog een 2-tal minuten onder deksel garen en warmen. Serveer.
Druk dit recept af
snelle paella met chorizo scampi erwtjes paprika goestjes

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.