Poepsimpele pasta met prei, champignons en geitenkaas

Ik kon niet anders he, ik moest die nieuwe foodhype wel eens uitproberen. Dus vorige week kocht ik een blok feta en een bakje kerstomaatjes (sowieso staan beiden eigenlijk altijd op mijn boodschappenlijst) en maakte ik voor het eerste #uunifetapasta klaar.

Ik ben nogal ne fetafan, dus ik vond het best wel lekker. Maar ik vond dat er vooral veel kaas en pasta inzat en dus te weinig groentjes. Maar door de hype en door het eens uit te proberen werd ik zelf getriggerd om een gelijkaardig poepsimpel pastagerecht te bedenken.

goestjes pasta prei champignons geitenkaas

Het resultaat van mijn eigen keukenexperimenten is dit zeer eenvoudig pastagerecht met prei en champignons. Beiden worden hier welig in ons eigen landje geteeld en zijn zo goed als het hele jaar door beschikbaar. En in de plaats van de feta gebruik ik lokale zachte geitenkaas, die is bovendien nog net iets romiger en wat minder zout van smaak.

Meer pasta-inspiratie nodig? Check dan zeker deze recepten!

 

Wil je een hele week goed eten zonder gedoe? Goed nieuws! Want je kan nu gratis het Goestjes Weekmenu uitproberen!  Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt  je weekmenu met 5 lekkere, eenvoudige recepten en bijhorende boodschappenlijst onmiddelijk in je mailbox!

poepsimpele pasta met prei champignons geitenkaas goestjes

Poepsimpele pasta met prei, champignons en geitenkaas

Poepsimpele pasta met prei, champignons en geitenkaas

Deze veggie pasta kost je bijna geen werk en is megalekker!

  • 2 stelen prei
  • 1 bakje champignons
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 vers geitenkaasje van ong. 120g. bijvoorbeeld van Le Larry
  • peper en zout
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 0,5 dl olijfolie
  • 200 à 250g pasta naar keuze ((ik gebruik farfalle))
  • verse basilicum
  1. Verwarm je oven voor op 200 °C

  2. Schil de ui en hak fijn, pel de knoflook en halveer, verdeel de champignons in vier en hak de prei fijn. Spoel de prei goed. Doe de ui samen met de look, champignons en de prei in een ovenschotel. Kruid met peper, zout en tijm en overgiet met de olijfolie. Meng goed en maak wat plaats vrij in het midden. Leg daar het geitenkaasje.

  3. Plaats de ovenschotel 15 à 20 minuten op 200 °C, tot de prei mooi al dente gaar is.

  4. Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. Hou wat van het kookvocht over om de saus straks wat romiger te maken.

  5. Neem de schotel uit de oven, meng er de pasta door, voeg indien nodig wat van het kookvocht toe als je het gerecht graag wat smeuïger wil. Ik voegde ongeveer 3 à 4 eetlepels toe.

  6. Hak de basilicum grof en werk er dit poepsimpele pastagerecht mee af.

poepsimpele pasta met prei champignons geitenkaas goestjes

poepsimpele pasta met prei champignons geitenkaas goestjes

4 gedachten over “Poepsimpele pasta met prei, champignons en geitenkaas”

    1. Dank je Lynn! Er zijn heel wat alternatieven voor de geitenkaas. Te beginnen bij feta ;). Maar ik denk dat het zeker ook kan met mascarpone of ricotta! Smakelijk!

    1. Hey Mieke, burrata is minder ideaal want is wel de bedoeling dat de kaas smelt tot een soort van sausje. Dus eerder wel feta of ricotta. Hopelijk ben je hiermee geholpen!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.