Dinnertime Recepten

Pasteitje van everzwijnragout met pastinaakpuree en spiesje van geroosterde druiven

23 december 2019
pasteitje everzwijnragout aldi goestjes

Als je niet veel tijd hebt dit jaar om te koken voor kerst dan is dit gerecht echt ideaal! De everzwijnragout die koop je gewoon kant en klaar, je vult er bladerdeegpasteitjes mee en laat alles rustig bakken in de oven. De spiesjes van geroosterde druiven die steek je er zo bij, en die pastinaakpuree maak je in een handomdraai. Wedden dat je in minder dan een uur dit heerlijke hoofdgerecht op tafel tovert? Van een stressloze kerst gesproken!

Pasteitje van everzwijnragout met pastinaakpuree en spiesje van geroosterde druiven

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg everzwijnragout EXCELLENCE ®
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 48 pitloze blauwe druiven
  • 4 pastinaken
  • 5 aardappelen
  • 1 dl volle melk MILSA ®
  • 2 dl room MERO ®
  • 1 ei MAMIE POULE ®
  • 50 g artisanale zachte boter MARC GUISELIN ®
  • 2 el culinaire olijfolie EL CULTIVADOR ®
  • 8 takjes verse biorozemarijn
  • 8 takjes verse biotijm
  • 1 kl nootmuskaat PORTLAND ®
  • peper en zout PORTLAND ®

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het bladerdeeg in iets grotere vierkanten dan de ovenschaaltjes. Bestrijk de bovenzijde met 20 g gesmolten boter en leg telkens een vierkant op de ovenschaaltjes. Schep een grote lepel ragout in de ovenschaaltjes en plooi de deegflapjes erover. Je krijgt zo bovenaan een kruis. Spoel de tijm, leg 2 takjes evenwijdig met het kruis en druk ze er lichtjes in. Bestrijk de pasteitjes met het losgeklopte ei. Bak ze goudbruin in de oven gedurende 20 minuten tot de ragout er wat uitborrelt.
  • Spoel de rozemarijn en verdeel de harde takken in stukken van 10 cm. Verwijder de blaadjes maar houd er op het uiteinde wat over. Spies 4 druiven op elk takje. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg er de druivenspiesjes op. Bestrijk met de olijfolie en rooster ze zo’n 5 à 7 minuten in de oven mee met de pasteitjes.
  • Kook de aardappelen en de pastinaken. Pureer ze met een stamper. Voeg 30 g boter, 1 dl melk en 2 dl room toe en meng alles tot een romige puree. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
  • Leg een mooie schep puree op de borden en zet op elk bord een pasteitje. Werk af met enkele druivenspiesjes en wat verse rozemarijn.

Heb je wat meer tijd om aan je hoofdgerecht te werken? Check dan zeker dit recept voor canard à la clémentine met confettirijst en geroosterde worteltjes!

Ik creëerde deze post in samenwerking met ALDI, maar wees gerust alle opinies in dit artikel zijn oprecht en persoonlijk, zoals altijd. Dit recept vind je ook terug in het gratis wintermagazine dat verkrijgbaar is in je lokale ALDI-winkel.

Misschien vind je dit ook wel leuk?

Geen reacties

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.