Omeletmuffins met lentegroentjes en salsa van avocado

Normaal gezien is het begin van de lente een heerlijke periode. Ik denk dan ook met nostalgische warme gevoelens terug aan mijn kindertijd waarin we bloemen gingen plukken , de paasboom versierden én uiteraard ook eitjes uitbliezen en beschilderden. Met die uitgeblazen eitjes maakte onze mama dan lekkere eiergerechten klaar. Misschien dat ik daarom de lente associeer met eitjes? Al kan het natuurlijk ook aan de paaseieren liggen hé 😉

Voorlopig is Theo nog wat te klein om eitjes uit te blazen, laat staan om ze te beschilderen. Al zou dat ongetwijfeld wel hilarische beelden opleveren! Maar dat wil niet zeggen dat ik niet met eitjes aan de slag kan gaan hé!

In dit recept voor omeletmuffins zijn eieren het hoofdingrediënt. Ze worden aangevuld met lentegroentjes zoals boontjes, prei en groene asperges. De salsa maken we met avocado, kerstomaat en verse basilicum. Het volledige recept vind je hieronder!

Ik werkte dit recept uit voor het lentemagazine van ALDI dat je nu gratis in alle winkels kan oppikken. Je vindt er niet alleen het recept voor deze hartige omeletmuffins, maar ook twee lekkere recepten voor zoete maar gezonde cupcakes! Wat dacht je van framboos-yoghurtcupcakes of no-bake dadelcupcakes op basis van noten? Check zeker de Aldi.be voor deze en andere toffe lenterecepten!

Omeletmuffins met avocadosalsa

12 stuks – 20 min. (+ 15 min. in de oven)

Ingrediënten:

  • 100 g groene asperges
  • 1 stengel prei
  • 1 biocourgette
  • 300 g fijne boontjes
  • 100 g snoeptomaatjes
  • 3 lente-uitjes
  • ½ avocado
  • 100 g geraspte kaas MONT MERVEILLE®
  • 6 verse eieren MAMIE POULE®
  • 2 el culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • enkele blaadjes verse biobasilicum
  • 1 el biobalsamicoazijn REGALO BIO®
  • peper en zout PORTLAND®

Recept:

HET BESLAG
Verwarm de oven voor op 180 °C. Plaats papieren vormpjes in een muffinbakplaat en was de groenten. Hak de asperges, de prei, de courgette en de boontjes fijn, stoof aan in 1 eetlepel olijfolie en laat daarna afkoelen. Breek 4 eieren en meng met de geraspte kaas en de fijngehakte groenten. Spoel het basilicum, snijd fijn en voeg het grootste deel eraan toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed onder elkaar. Breek de overige eieren, klop het eiwit op en meng voorzichtig met het groentemengsel. Giet het beslag in de cupcakevormpjes en zet 15 minuten in de oven.

DE SALSA
Pel en ontpit de avocado. Snijd de snoeptomaatjes, de lente-uitjes en het vruchtvlees van de avocado fijn. Breng op smaak met de rest van de olijfolie, de balsamicoazijn, peper, zout en wat fijngehakte basilicum. Haal de muffins uit de oven en laat even afkoelen in de bakplaat. Werk af met de salsa, peper, zout en de rest van het basilicum.

Ik creëerde deze post in samenwerking met ALDI, maar wees gerust alle opinies in dit artikel zijn oprecht en persoonlijk, zoals altijd. Dit recept vind je ook terug in het gratis lentemagzine dat verkrijgbaar is in je lokale ALDI-winkel.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.