fbpx
Recepten

Mijn favoriete pompoenen en wat je ermee kan doen

21 oktober 2021

Yes, ik ben die persoon die van als het september is gewoon standaard een pompoen in huis heeft. Want geloof me vrij, een pompoen daar kan je met heel veel, heel veel van eten. Bovendien kan je deze allemansvriend lang bewaren.Maar hoe zit dat dan met al die pompoenen? Er zijn zoveel, soorten pompoen, in verschillende vormen en kleuren. En ik hoor je vragen: welke haal ik best in huis en met welke pompoen kan ik wat het beste maken?

Daarom: een overzicht van mijn favorietjes!

Butternut of flespompoen

De butternut is mijn favo pompoen, diegene die ik sowieso altijd in huis heb. Hij is ook algemeen de populairste en je kan hem echt in heel wat gerechten verwerken. Het vruchtvlees is romig waardoor je er de allerlekkerste pompoensoep kan van maken. Maar je kan butternut ook roosteren in de oven en verwerken in gerechten en salades, ovenschotels mee klaarmaken én puree van maken. Flespompoenen vind je in veel verschillende groottes, dus je kan er naar je eigen noden eentje uitkiezen. Je vindt ze ook jaarrond in de supermarkt.

Benieuwd naar mijn recept voor heerlijke, romige pompoensoep? Download hier gratis mijn e-book met 5 heerlijke pompoenrecepten!

Muskaatpompoen

De klassieke pompoen, je weet wel, de halloweenpompoen! De grootste ook in zijn soort, maar smaakt net wat minder door dan een butternut. De muskaatpompoen heeft wel een muskaatnootachtige toets. Heerlijk in een kruidig stoofpotje, curry of in een soep, bijvoorbeeld gecombineerd met paprika.

Ik maakte er onlangs kruidige kurkumarijst mee, die combineerde ik met stukjes geroosterde knolselder en een eitje. Benieuwd naar het recept? Download dan nu gratis mijn heerlijke e-book met 5 lekkere pompoenrecepten die klaar zijn in 30 minuten of minder

De spaghettipompoen

Snijd je dit beestje open, dan vind je draderig geel vruchtvlees binnenin. Een spaghettipompoen wordt meestal in de oven bereid: snij de pompoen in twee, haalt de zaden eruit, besprenkel met olijfolie en wat kruiden naar keuze en gaar de pompoen 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Je kan het vruchtvlees gebruiken ter vervanging of aanvulling bij spaghetti. Maar hij is ook heerlijk als bijgerecht, gewoon op wat smaak gebracht met boter, kruiden en een beetje geraspte kaas.

 Hokkaido

Deze pompoen mag je met schil en al opeten. Het vruchtvlees is vrij zoet van smaak maar wel wat aan de droge kant. Hierdoor blijven de pompoenstukjes wel goed krokant, ook als je ze gegaard hebt. Heerlijk in salades maar ook geroosterd een topperke! Mijn favoriete recept met dit pompoentje is een heerlijke pizza met pompoen, champignons en geitenkaas.

 

Ook dit recept vind je terug in mijn e-book ‘Om pompoen is het te doen!’ Download het nu gratis door op deze link te klikken.

Veel pompoenplezier!

X

Jozefien

Misschien vind je dit ook wel leuk?

Geen reacties

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.