Salade van gegrilde avocado en zalm met avocadodressing

Een heerlijke, goed vullende salade, ideaal voor zomerse dagen!

De combinatie zalm-avocado is niet alleen overheerlijk in een california sushi roll, maar dus ook in een frisse, zomerse salade. Ik ben er zeker van dat deze meer dan één keer op je tuintafel zal verschijnen!

Avocado is eigenlijk de ster van dit slaatje. Door de partjes wat te grillen in de pan krijgt de avocado een extra diepere, ietwat nootachtige smaak. Zo lekker! Samen met basilicum, look, olijfolie en limoensap blenden we de rest van de avocado tot een romige, super smakelijke dressing.

Daarbij een goei stukske zalm en knapperige little gem en kerstomaatjes. Goeie ingrediënten, weinig werk én keigoed eten zonder gedoe!

Goesting in gekregen in nog meer easy receptinspiratie? Schrijf je dan gratis in voor mijn nieuwsbrief: De GoestjesGazet! Mijn nieuwsbrief staat vol met recepten die binnen 30 minuten te bereiden zijn, samen met handige tips en trucs om het kookproces zo plezierig mogelijk te maken. Mis niets en abonneer je nu!

Het recept vind je onder de foto!

avocado salade little gem zalm goestjes
2

Ingrediënten
  

  • 2 avocado's
  • 2 kropjes Little Gem (blaadjes losgemaakt)
  • 150 g kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 300 g Zalmfilet
  • olijfolie (extra vierge)
  • 1 handvol koriander (grof gehakt)
  • 1 handvol basilicum
  • 1 teen knoflook (gepeld en gehalveerd)
  • peper en zout
  • 1 el (witte wij)nazijn
  • 1 limoen ((sap))
  • 1 tl Srirachasaus
  • 1 snuf cayennepeper

Bereiding
 

  • Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd elke avocadohelft nog eens in de lengte in 2, zo krijg je 8 parten 
  • Neem 2 avocadoparten en doe in het hakmolentje van je mixer of in je keukenmachine. Voeg er de basilicum, azijn, 3 el extra vierge olijfolie, knoflook, limoensap, srirachasaus en 4 à 5 el water aan toe. Mix tot een lopende dressing. Te dik? Voeg een scheutje water of nog wat extra olijfolie toe. 
  • Bestrijk de overige avocado’s met olijfolie (om te bakken). Zet je grillpan op een gemiddeld vuur en grill de avocadoparten zo’n 2 minuten aan elke kant tot dat je grillstrepen kan zien. Haal ze uit de pan en laat afkoelen. 
  • Doe een scheutje olijfolie in dezelfde grillpan en verhit. Leg er de zalmfilets in, kruid met zout en een snufje cayennepeper en grill zo’n 3 minuten aan beide kanten tot je grillstrepen ziet en de zalm lichtjes doorbakken is. 
  • Maak een salade van de little gem blaadjes, kerstomaten en koriander. Dresseer er de avocadoparten bovenop, kruid met peper en zout en werk af met een stuk zalmfilet, besprenkel rijkelijk met de dressing. 

Tip

Veggie? Deze salade is ook lekker met enkel de avocado! Vul eventueel aan met wat fetakaas. 
Deze salade is ook lekker bij de barbecue. Je kan de zalm dan grillen op de barbecue.
Druk dit recept af

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.