Lekkere lunchsalade met quinoa, peppadew pepertjes & avocado

Pfffew wat vliegt de tijd zeg! Het lijkt pas een ogenblikje geleden dat ik dacht: nu chill ik even. Nu even gewoon een weekje ‘s avonds thuiskomen, iets makkelijks in mekaar flansen zonder er foto’s van te nemen & dan in mijn comfy homepack (maar echt zooo comfy) de zetel induiken met een boek. Het leek wel een beetje vakantie 🙂 Ja en wat heeft een mens daar deugd van zeg! Met een uitgerust fris hoofdje barstensvol nieuwe ideeën en heel veel goesting duik ik er opnieuw volop in! Een aantal leuke blogposts zitten eraan te komen maar ook enkele toffe zijprojectjes en samenwerkingen! Spannend hé? quinoa bulgur met komkommer, avocado en gevulde peppadewIntussen alvast dit oppeppend quinoaslaatje bartensvol vitamientjes die meer dan welkom zijn tijdens de winterblues. Voor dit recept gebruikte ik het quinoa-bulgur mengsel van Delhaize. In combineer het met één van mijn favo guilty pleasures – zoetpikante peppadew pepertjes gevuld met roomkaas. Daarbij doen we nog wat frisse komkommer, avocado en pijnboompitten. Afwerken met prachige granaatappelpitjes,  paprikapoeder en de pittige olie van de peppadew pepertjes en klaar is die heerlijke lunch!quinoa bulgur slaatje peppadew avocadoWist je trouwens dat deze zoete-o-o-heerlijke peppadew pepertjes recht uit Zuid-Afrika komen? De pepertjes worden er geplukt, van hun zaadjes ontdaan, eventueel gevuld met heerlijke roomkaas en vervolgens ingemaakt op olie. Ik vind ze superlekkere smaakbommetjes en serveer ze vaak als aperitiefhapje. In dit slaatje zorgen ze voor wat zoete pittigheid en de kaas waarmee ze gevuld zijn brengt een romige toets met zich mee. Nog nooit geproefd: zeker eens proberen! Dit slaatje is trouwens 100% vegetarisch – ideaal dus tijdens deze dagen zonder vlees! Smakelijk.

[yumprint-recipe id=’42’] 

5 gedachten over “Lekkere lunchsalade met quinoa, peppadew pepertjes & avocado”

    1. Vorige week klaargemaakt als lunch en SUPER lekker ! Snel klaar en eerlijke producten …. daar gaan we voor 🙂
      Bedankt voor het recept Jozefien 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.