fbpx
Dinnertime Recepten

Kleurrijke rijst met kipfilet van de dij & snelle currysaus

7 december 2020
kleurrijke rijst met kipfilet an de dij goestjes weekmenu makkelijk hoofdgerecht

Rijst met kip en curry, dat was als kind mijn lievelingsgerecht! Ik vond van mezelf dat ik echt wel een gesofisticeerde smaak had, want ja zo’n exotisch gerecht!

Intussen maken we bijna wekelijks wel eens een curry’tje klaar, eten we heel geregeld sushi en is rijst met kip en curry belange niet meer echt exotisch te noemen. Maar voor mij blijft het toch nog altijd een winnende combo en dus maak ik mijn lievelingsgerecht van weleer nog geregeld klaar.

Vaak eten we dit met kip aan het spit (nog makkelijker!) ofwel met kipfilet van de dij. Dat is net iets malser en lekkerder van smaak dan gewone kipfilet. Normaal heeft je slager die dijfiletjes wel liggen, of je kan ze ook gewoon in de supermarkt kopen. Het volledige recept vind je onder de foto!

Dit recept vind je trouwens ook terug in mijn gratis weekmenu met boodschappenlijst dat je hier kan downloaden!

rijst kip curry makkelijk recept goestjes

Kleurrijke rijst met kipfilet van de dij en snelle currysaus

Ingrediënten voor 2 personen

Materiaal: Kookpot, pan, steelpannetje en garde, snijplank en mes

Voor de rijst:

  • 125 g basmatirijst
  • 3 à 4 halve perziken op siroop
  • 1/2de mango
  • 3 eetlepels gedroogde cranberries (eventueel te
  • vervangen door rozijnen)
  • 2 theelepels currypoeder
  • Snuf kaneel

Voor de kipfilet

  • 250 g kipfilet van de dij
  • Snuf paprikapoeder
  • Olijfolie

Voor de currysaus

  • 25 g boter
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 25 g bloem
  • 3 dl melk
  • 1 theelepel kippenbouillon

Recept:

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd intussen de mango in stukjes en de perziken in dunne halve maantjes. Voeg de mango, cranberries en perzik bij de rijst en breng op smaak met curry, kaneel, peper en zout. Houd warm.
  2. Snijd de kipfilets in plakjes en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Doe wat olijfolie in een pan en bak de kippenreepjes in 4 à 5 minuten goudbruin.
  3. Maak intussen de currysaus. Smelt de boter in een steelpannetje samen met het currypoeder. Voeg de bloem toe en roer los. Doe er de melk en de bouillon bij en breng al roerend aan de kook. Breng eventueel op smaak met extra currypoeder, peper en zout.
  4. Serveer de rijst met de plakjes kip en de zelfgemaakte currysaus. Smakelijk!

✓ GOESTJESTIP: Snijd de rest van de perziken en de mango in stukjes en meng ze door wat yoghurt. Heerlijk bij het ontbijt met wat muesli of granola!

Misschien vind je dit ook wel leuk?

1 Reactie

  • Wat is jou reactie? Stefan Demaerschalk 7 december 2020 at 17:44

    Dag Jozefien, dat recept ga ik zeker proberen.
    Wijkt toch nogal wat af van de klassieke bereiding en daarom dat het me zo aanspreekt.
    ‘t Is zo fijn al die “foodblogs”.
    ‘n Goede avond verder, groetjes,

    Stefan

  • Laat een reactie na

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.