portobello met parelcouscous paprika en courgette, mergueze

Gevulde portobello met veel groentjes & merguezeworst

Portobello en parelcouscous zijn al jaren twee favorietjes ten huize Goestjes. Nog nooit had ik hier een gerecht gedeeld waarin de twee samenkomen. Voila, bij deze is dat dan gebeurd! Dit recept is mediterraans getint. De portobello vul je met parelcouscous en stukjes paprika en courgette. Hierdoor bevat dit gerecht al meteen 3 soorten groenten en heb je dus onmiddellijk een ferme portie gezondheid op je bord!

In deze versie serveer ik de portobello met merguezeworst. De kruidige smaak van de worst past perfect bij de gevulde portobello’s. Indien je dat wenst kan je de mergueze vervangen door gewone worst, kipfilet of iets van lamsvlees. Wil je er een vegetarisch gerecht van maken? Serveer er dan gebakken halloumi of falafel bij.

De vulling voor de portobello is trouwens ook megalekker an sich. Ik raad je daarom aan om er een extra portie van te maken en die dan wat te pimpen tot een overheerlijke lunch. Eet de parelcouscous dan koud en voeg extra smaakmakertjes toe zoals stukjes chorizoworst, fetakaas of kikkererwten.

Het volledige recept voor de gevulde portobello met merguezeworst vind je hieronder.

portobello gevuld met courgette, paprika en parelcouscous, merguezeworst

Gevulde portobello met paprika, parelcouscous en courgette + merguezeworst

Ingrediënten (voor 2 personen):
  • 100 g parelcouscous
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 2 rode paprika’s
  • 1 courgette
  • Olijfolie
  • Peper, zout
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2de theelepel komijn
  • 4 portobello champignons
  • 2 merguezeworsten
Recept (Ong. 30 min. bereidingstijd):
  • Verwarm de oven voor op 180 ° C. Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking.
  • Hak de ui, look, courgette en paprika’s fijn. Doe een scheut olijfolie in een ruime kookpot en laat warm worden op een gemiddeld vuur. Doe er na 1 minuutje de fijngehakte ui bij, stoof zo’n 2 à 3 minuten aan tot deze lichtjes begint te kleuren. Voeg er nu ook de look, paprika en courgette aan toe. Kruid met peper, zout, gerookt paprikapoeder en komijn, meng goed en laat de groenten dan onder deksel zo’n 5 minuten zachtjes aanstoven. Verwijder het deksel en verlaag het vuur wat. Laat nog verder aanstoven tot de groenten beetgaar zijn (max. nog vijf minuten).
  • Bedek een bakplaat met bakpapier. Neem de portobello’s en schraap er met een theelepel de sporen uit. Verwijder ook het stukjes stengel, deze kan je er normaal gezien met een theelepel uitscheppen. Houd de portobello zo goed mogelijk intact en bestrijk de buitenkant met olijfolie. Leg de reuzenchampignons met de buitenkant naar boven op je bakplaat en laat zo’n 5 minuten garen in je oven.
  • Bak intussen de merguezeworsten. Doe een scheut olijfolie of andere vetstof naar keuze in een pan en bak de worsten eerst zo’n 1 à 2 minuten aan elke kant op een hoog vuur zodat ze een mooi kleur krijgen. Laat ze dan nog 3 à 4 minuten bakken aan elke kant op een gemiddeld vuur tot ze gaar zijn.
  • Meng de parelcouscous door de groenten en vul de portobello’s met deze couscousmengeling. Serveer met de merguezeworst.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.