Dinnertime Lunchtime Recepten

Gemarineerde lamskoteletjes met homemade kruidenboter

8 april 2020

Toen ik dit recept bedacht, had ik een heerlijk paasfeest in gedachten. Je weet wel, zo met een tafel vol eten én veel mensen. Helaas zullen we Pasen dit jaar bij ons thuis in beperkte kring moeten voeren, maar dan neemt niet weg dat we wel nog die tafel vol zullen zetten met goed eten! En wie weet kunnen we zelf al buiten zitten?

Lamsvlees is op haar best in de lente. Ideaal dus om deze gemarineerde lamskoteletjes nu te serveren. Ik maakte er hasselbackkrieltjes bij. Je maakt ze door inkepingen te maken in je aardappelen en die vervolgens te roosteren in de oven. Heerlijk met wat kruidenboter erbij en nóg lekkerder als je deze kruidenboter zelf maakt!

Wist je dat dat helemaal niet zo moeilijk is, zelf kruidenboter maken? Hak gewoon je favoriete kruiden fijn en meng ze met boter. Het handigst is het als je daarbij een vork gebruikt. Vervolgens doe je de kruidenboter in wat vershoudfolie en rol je ze op tot een worstje. Laat nog even opstijven in de koelkast en je hebt heerlijke homemade kruidenboter die dit gerecht nog zoveel extra smaak geeft!

Gemarineerde lamskoteletjes met homemade kruidenboter, hasselbackkrieltjes en fatoush salade

4 personen – 30 min (+ ontdooitijd + 85 min. in de koelkast + 30 min. in de oven)

Ingrediënten

  • 12 gemarineerde lamskoteletjes EXCELLENCE®
  • 500 g biokrielaardappelen
  • 4 trostomaten
  • 100 g radijzen
  • 5 minikomkommers
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 2 teentjes look
  • 100 g natuuryoghurt op Griekse wijze MILSANI®
  • 100 ml halfvolle melk MILSA®
  • 150 g artisanale zachte boter MARC GUISELIN®
  • enkele blaadjes verse platte peterselie
  • enkele sprietjes verse biobieslook
  • 3 el verse biorozemarijn
  • enkele takjes verse biomunt
  • peper PORTLAND®
  • zeezout PORTLAND®

Recept:

  • Laat de lamskoteletjes ruim op voorhand ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng de melk met de yoghurt en zet de dressing 45 minuten in de koelkast. Pel de knoflook en snipper fijn.
  • Spoel de rozemarijn, de bieslook en de peterselie en snijd fijn. Snijd de boter in blokjes en meng met de knoflook, de kruiden en wat zout. Leg ¾ van het botermengsel op een vel vershoudfolie, rol op tot een worstje en laat even opstijven in de koelkast.
  • Was de krielaardappelen, dep droog en maak om de 4 mm diepe inkepingen, maar snijd niet helemaal door. Bestrijk met de rest van de kruidenboter en zet 30 minuten in de oven.
  • Pel de rode ui en snipper fijn. Was de tomaten en snijd in stukjes. Was de radijzen en de minikomkommers, snijd in fijne plakjes en doe samen met de stukjes ui en tomaat in een kom. Halveer de citroen en pers uit. Spoel de munt, roer samen met het citroensap door de dressing en kruid af met peper en zout. Meng de dressing door de groentesalade.
  • Kruid de lamskoteletjes met peper en zout en bak kort aan in wat kruidenboter uit de koelkast. Schik alles op de borden en werk per bord een van de lamskoteletjes af met een schijfje kruidenboter.

SMAKELIJK & FIJN PAASFEEST!

Ik creëerde deze post in samenwerking met ALDI, maar wees gerust alle opinies in dit artikel zijn oprecht en persoonlijk, zoals altijd. Dit recept vind je ook terug in het gratis lentemagzine dat verkrijgbaar is in je lokale ALDI-winkel.

Misschien vind je dit ook wel leuk?

Geen reacties

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.