Enchilada’s met kip en paprika

Wrapkes for the win

Enchilada’s, dat zijn eigenlijk wraps. En wraps, die komen hier heel geregeld op tafel moet ik zeggen. Tijdens de lunch zijn ze ideaal als er eens geen brood in huis is. Dan kijk ik wat er zoal in mijn koelkast ligt en beleg ik daar een wrapke mee. Maar wraps zijn ook overheerlijk met gyros en sla, met geroosterde bloemkool en maïs of zoals in dit recept: met kip, paprika en cheddar. 

Enchilada’s, wat zijn da?

Dit wraprecept is wel een specialleke. Want niet alleen maken we er deze keer enchilada’s van, – kort samengevat, een gevulde tortillawrap, overgoten met een heerlijk sausje en een laagje kaas -, ik maak ze ook met heerlijke tortillawraps op basis van wortel en rode biet!  

Deze wraps hebben een iets zoetere smaak, bevatten wat extra groentjes en hebben vooral een vre schoon kleurke! Check het heerlijke & makkelijke recept voor enchilada’s met kip hieronder!

Proef je graag meer Mexican-inspired gerechtjes? Volg onderstaande linkjes voor heerlijke kookinspiratie!

 Wil je graag heerlijke goestjesinspiratie in je mailbox? Meld je dan zeker aan op mijn nieuwsbrief!

Enchilada’s met kip en paprika

2 personen – Klaar in 35 minuten

enchilada's met kip en paprika poco loco goestjes
4

Ingrediënten
  

  • 4 Poco Loco wortelwraps
  • 4 Poco Loco rode bietenwraps
  • olijfolie of vetstof naar keuze
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 2 rode paprika's (ontpit en in stukjes)
  • 700 g kipfilet (ik gebruik graag kipfilet van de dij omdat die iets malser en smaakvoller is), in stukjes van ongeveer 2 cm )
  • 500 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 250 g rode kidneybonen (uitgelekt)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 snuf chilipeper
  • peper en zout
  • 150 g cheddar (gemalen)
  • 1 avocado
  • zure room
  • 1 handvol koriander
  • pikante saus (naar maak – vb. siracha of sambal)

Bereiding
 

  • Verwarm je oven voor op 180 °C.
  • Stoof de ui, knoflook en paprika zo’n 5 minuten aan in olijfolie. Kruid de kippenblokjes met komijn, paprikapoeder, chilipeper en peper en zout, voeg bij de groenten en bak rondom bruin. Doe er de tomatenblokjes en de kidneybonen bij.  Breng eventueel extra op smaak. Laat nog 5 minuten samen pruttelen. 
  • Vet je ovenschaal in. Verdeel telkens 2 à 3 eetlepels van de vulling over een wrap, bestrooi met geraspte cheddar en rol op. Leg de enchiladas naast mekaar in de ovenschaal. Verdeel nog het restje van de vulling over de enchilada’s en werk af met cheddarkaas.  
  • Zet de enchilada’s met kip nog zo’n 15 minuten in je oven.  Plet intussen het vruchtvlees van de avocado, breng op smaak met peper en zout en serveer samen met de zure room bij de enchilada’s. Werk af met verse koriander. 

Tip

  • Eet je vegetarisch? Vervang de kip dan door tofu of quorn gehakt, of voeg extra peulvruchten zoals maïs en kikkererwten toe aan de vulling. Je kan deze wraps ook vegan maken, laat dan de cheddar en de zure room weg, vervang eventueel door vegan kaas.  
  • Echt geen tijd? Serveer de wraps dan gewoon klassiek met de vulling in plaats van er enchilada’s van te maken. Ook lekker!
Druk dit recept af
enchilada's goestjes poco loco recept goestjes

Ik creëerde deze post in samenwerking met Poco Loco, maar wees gerust alle opinies in dit artikel zijn oprecht en persoonlijk, zoals altijd.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.