devilled eggs honingmosterd augurk close up goestjes

Devilled eggs met honingmosterd en salsa van augurken

Devilled eggs, oftewel gevulde eitjes zijn voor mij een heerlijke nostalgisch gerechtje. En zoals je misschien wel weet kan ik zo”n vleugje nostalgie in de keuken wel smaken.

Misschien had jouw grootmoeder wel een recept voor devilled eggs? Of at je ze wel eens als je op visite ging bij een oudere tante? In ieder geval zijn er voor deze eitjes waarschijnlijk evenveel recepten als er hobbykoks zijn, want iedereen kan er wel een eigen touch aangeven.

devilled eggs met honingmosterd, augurkensalsa en dille in samenwerking met Maille

Voor deze versie van devilled eggs werkte ik met enkele producten van het Franse Maison Maille. Naast klassieke en graag gesmaakte mosterd die al meer dan 250 jaar door Maille gemaakt wordt hebben ze ook een heerlijke honingmosterd in het gamma. Best of both worlds is die! Want dankzij de toevoeging van honing wordt deze pittige mosterd ook wat zoeter, ideaal dan weer om te combineren met de zout-zoete augurkjes van het merk.

Deze duivels lekker eitjes zijn dus gevuld met een mengsel van o.a. eigeel, mayonaise, honingmosterd en fijngehakte augurk. Ter afwerking maakte ik ook nog eens een salsa van augurk, dille en roze peperbessen. Zo krijgen de eitejs nog wat extra crunch en smaak én zien ze er nog beter uit!

Heb je er al goesting in gekregen? Het recept voor deze devilled eggs die perfect dienen als aperitiefhapje of bijgerechtje bij lunch of brunch vind je hieronder!

devilled eggs met honingmosterd van Maison Maille goestjes

Ingrediënten devilled eggs met honingmosterd en salsa van augurk

  • 5 eieren
  • 2 eetlepels Maille mayonnaise fins gourmets
  • 3 eetlepels Maille moutarde au miel
  • 2 eetlepels augurkensap
  • 1 eetlepel zure room
  • 4 eetlepels fijngehakte dille
  • 5 eetlepels fijngehakte Maille augurkjes
  • peper en zout
  • 1 theelepel roze peperbessen
  • extra: spuitzak met spuitmondje

Recept voor 10 stuks

Kook de eieren 12 minuten tot ze hardgekookt zijn. Laat meteen afkoelen in koud water. Pel de eieren en schep er de eigelen uit en doe in een mengkom en prak tot ze wat uit mekaar vallen.

Doe de mayonaise, honingmosterd, 1 eetlepel van het augurkensap, de zure room en 2 eetlepels dille bij de eigelen. Meng met een vork en mix vervolgens met de klopmixer tot een redelijk gladde vulling. Roer er nu ook 3 eetlepels van de augurkstukjes door. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Maak nu ook de salsa van augurken. Meng hiervoor de rest van de augurkstukjes met de rest van de dille, 1 eetlepel augurkensap en de roze peperbessen. Zet koel.

Doe het eigeelmensel in een spuitzak en vul de eitjes met het mengsel. Het je geen spuitzak? Je kan ook met een theelepeltje de devilled eggs vullen. Werk de eieren af met de salsa van augurk.

Smakelijk!

salsa van augurk goestjes
devilled eggs met salsa van augurken in samenwerking met Maille

Ik creëerde deze post in samenwerking met Maison Maille maar wees gerust alle opinies in dit artikel zijn oprecht en persoonlijk, zoals altijd.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.