eendenbout traag gegaard jeneverbessen kerstmenu zoete aardappel pecannoten stoofpeertje butternut goestjes jozefien ryckx

De favoriete kerstrecepten van Goestjes!

Tis volop december. En december dat betekent feest, gezelligheid, lichtjes, samenzijn, goed eten, cadeautjes, vuurwerk, knuffels, champagne en zoveel meer. Dit jaar wordt dat een beetje anders helaas. We all know the drill intussen…

We proberen er met ons allen al maanden (goch ja, bijna een jaar), het beste van te maken. Maar tis niet tof hé! Kerstmis zo gewoon thuis in je kleine gezinsbubbel vieren kan op zich romantisch klinken maar na een jaar van thuiswerken en zo goed als elke avond kotjezit, was het best wel eens aangenaam geweest om eens wat anders te doen.

Dit gezegd zijnde, zullen we niet anders kunnen dan berusten en er met die kleine bubbel(s) het beste van maken. Om je wat courage te geven en vooral ook inspiratie om er tijdens de feestdagen toch iets unieks van te maken heb ik hieronder mijn favoriete kerstrecepten van Goestjes opgelijst, van hapjes tot desserts!

Hopelijk kan ik op die manier toch een beetje mijn steentje bijdragen voor een aangename, gezellige en vooral lekkere kerst!

PS: Wil je graag een stressvrije kerst dit jaar? Ik ontwikkelde een easy kerstmenu dat klaar is in minder dan 90 minuten. Je kan het driegangenmenu hier downloaden.

Mijn favoriete kerstrecepten:

HAPJES:

Auberginerolletjes gevuld met kruidige geitenkaas en walnoten – Door de aubergine te grillen halen we al de beste smaken van deze groente naar boven. Maar dan, dán vullen we die geroosterde plakjes ook nog eens met een hemels mengsel van geitenkaas, walnoten en diverse kruiden zoals koriander, dille en sumak. Het resultaat? Een prachtig Midden-Oosters geïnspireerd hapje dat ieders hart sneller doet slaan. 

Driekazendip met crumble van prosciuttoham –  Deze dip is een mix van Herve-kaas, grana padano en roomkaas, op smaak gebracht met verse tijm. De veenbessen zorgen voor een zoete toets en de crumble van prosciutto geeft het geheel wat crunch en smokeyness. 

Bloemkoolboutjes met golden cashewnotenroom – Vegan versie van de klassieke kippenboutjes met een pittig plantaardig sausje op basis van cashewnoten

bloemkoolboutjes met golden cashewnotenroom goestjes aldi wintermagazine

Geroosterde en gemarineerde mini-paprika’s – Het enige wat je eigenlijk moet doen is de minipaprika’s roosteren in de oven, pellen en dan marineren in balsamicoazijn, honing en olijfolie. Hoe langer je ze laat marineren hoe beter! Dus je kan deze paprika’s gerust zelf een dag vooraf maken.

minipaprika's geroosterd en gemarineerd goestjes aldi feestdagen wintermagazine

Voorgerechten

Croque deluxe met foie gras en gerookte eendenborst – Foie gras, kaki, homemade uienkonfijt en heerlijke sneetjes gerookte eendenborst. Heel eenvoudig om te maken maar tegelijk echt een kunstwerkje. 

croque deluxe met foie gras en gerookte eendeborst

Feestelijke karnemelkstampers met gekarameliseerde prei – Als je deze heerlijke karnemelkstampers in een klein kommetje doet en serveert met hemelse pralines van prei, oude brokkelkaas en wat geroosterde hazelnoten heb je een lekker winters en feestelijk voorgerechtje. 

Hoofdgerechten

Canard à la clementine met confettirijst en geroosterde worteltjes – Dit gerecht is mijn feestelijke versie van duck à l’orange, eendenborstfilet met een heerlijk saus dus en daarbij rijst met allerlei lekkers in en makkelijk geroosterde worteltjes!

canard a la clementine hoofdgerecht kers aldi goestjes

Traag gegaarde eendenbout met heerlijke puree van zoete aardappel en pecannoten – De eendenbout gaan we 2 uur lang in de oven braiseren in een mengsel van cognac, rode wijn, fond, jeneverbessen en andere heerlijke kruiden en specerijen. Het resultaat is een hemels mals stukje eendenbout die zo van het been valt. En we maken ook een sausje van de jus.  Voor de puree van zoete aardappel garen we enkele zoete aardappelen met schil en al in de oven en vervolgens  pureren we die samen met geroosterde pecannoten (én uiteraard nog wat boter) . En dan draaien we er gekaramelliseerde uitjes door.

eendenbout traag gegaard jeneverbessen kerstmenu zoete aardappel pecannoten stoofpeertje butternut goestjes jozefien ryckx

Desserts

Veenbessen-meringuetaart – Feestelijke taart met een lekker zanddeegje, heerlijke veenbessenvulling en krokante meringue on top!

meringue veenbessen goestjes kerst dessert

XL Happy New year cookie to share! – Extra large en extra lekkere chocolate cookie die je kan delen met je bubbels!

New Year's cookie goestjes jozefien ryckx

En ook nog even dit:

Veel succes en smakelijk!

X

Jozefien

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.