bloemkoolcurry met kikkererwten en worteltjes

Bloemkoolcurry met kikkererwten en worteltjes

Druk druk druk

Het wordt weer druk, zo die eerste weken van september. Vanuit vakantiemodus moeten we niet zachtjesaan, maar compleet abrupt weer overgaan naar de orde van het schooljaar. Dat betekent ook weer boterhamdozen vullen en ‘s avonds vaak letterlijk tussen de soep en de patatten die hongerige mondjes voeden. 

Heerlijke bloemkoolcurry to the rescue

Be prepared! Want hieronder deel ik een van mijn favoriete diepvries-proof recepten. Van deze heerlijke veggie bloemkoolcurry maak je dus gewoon een dubbele portie op voorhand, zo heb je alvast iets achter de hand voor als je tijdens die eerste drukke schoolweken even tussen het bos de bomen niet meer ziet.

Deze bloemkoolcurry is heerlijk groentegerecht dat je zo kruidig kan maken als je zelf wil. Bovendien moet je er maar één pot voor vuilmaken én kan je het eten met naanbrood, rijst, noedels of zelfs gewoon aardappelen. En ik maak die curry hier nu met bloemkool en worteltjes, maar evengoed kan je er eigenlijk zo goed als alle groenten die je nog liggen hebt inzwieren. Ik denk maar aan: zoete aardappel, aubergine, paprika, ui, boontjes, broccoli, etc.

Wil je die diepvries graag nog extra aanvullen? Ook deze recepten zijn perfect freezer proof:

Ik werkte ook een leuke post uit met 3 heerlijke diepvries-proof recepten voor het parent-friendly magazine Maison Slash. Het artikel vind je door hier te klikken.

Bloemkoolcurry met kikkererwten en worteltjes

2 personen – Klaar in 20 minuten

4

Ingrediënten
  

  • 1 teen knoflook
  • 1 bloemkool
  • vetstof naar keuze
  • 4 wortelen
  • 3 à 5 el rode currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • peper
  • zout
  • 250 g kikkererwten
  • 1 handvol koriander
  • 2 el cashewnoten
  • pitabrood, naanbrood, rijst, noedels of aardappelen voor erbij

Bereiding
 

  • Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze. Schil de wortelen en snijd in plakjes. Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken.
  • Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Doe wat vetstof in een stoofpot en stoof ui en knoflook aan tot ze glazig zijn. 
  • Voeg de currypasta toe, meng en verhit kort. Doe er nu de bloemkool en de wortelen bij, meng alles en kruid bij met peper en zout. Voeg de kokosmelk toe en roer. 
  • Laat de bloemkoolcurry zo’n 10 minuten sudderen, zodat de bloemkool niet te plat wordt. Voeg er pas op het laatste de kikkererwten aan toe. Als je dit gerecht gaan invriezen en daarna nog eens her opwarmt wordt het anders veel te slap. 
  • Laat afkoelen in de koelkast en vries in. Zet de curry de avond voordien in je koelkast, zo kan die rustig ontdooien. Verwarm opnieuw kort in een stoofpot, voeg eventueel wat extra kokosmelk toe. 
  • Werk eventueel af met wat verse koriander en de cashewnoten, serveer met brood of rijst. 
Druk dit recept af
bloemkoolcurry met kikkererwten en worteltjes goestjes freezer friendly

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.