Adresjes

Adresje: Romain Roquette

3 juli 2015

Als je bij zo’n weer geen zin hebt in een slaatje dan weet ik het ook niet meer! Ideaal dus om terug te vallen op enkele Goestjes klassiekers zoals mijn slaatje met nectarine en kerstomaatjes of het slaatje met radijs en Oud Brugge kaas. Maar ik geef het toe, met dit weer heb zelfs ik niet zoveel zin om zelf iets klaar te maken.

Romain Roquette buitenkant

Foto: Romain Roquette

Maar geen nood, vanaf heden hoef je je slaatjes niet altijd meer zelf te maken want je  kunt in Gent terecht bij de mannen van Romain Roquette. Deze salad bar is nog maar een paar weken open en ik ben er nu al vaste klant! Je wordt er superhartelijk ontvangen door de drie enthousiaste jongelingen die samen Romain Roquette openden. Vol passie geven ze je uitleg bij hun diverse slaatjes die duidelijk met veel liefde en kennis van smaak werden samengesteld.

Lumberjack: romeinse sla, rode krulsla,rundsvlees, rode ui,gemarineerde komkommer, geroosterde zoete aardappel & venkel + hazelnoot-mosterd dressing

Lumberjack – foto Romain Roquette

Mijn vriend smulde van de Lumberjack, een  echt mannenslaatje met smaakvol rundsvlees,  zoete aardappel & hazelnoot-mosterddressing. Ikzelf genoot reeds van de fris, knapperige Japans geïnpsireerde Arigato met Chinese kool, rauwe zalm, sluimerwten en calamansi-gember dressing  en van de Casbah Delight. Die laatste is echt heerlijk kruidig van smaak dankzij de verse munt en koriander die erin zijn verwerkt. Erg lekker in combinatie met de parelcouscous, rode biet, fetakaas en yoghurtdressing – zonder meer mijn favoriet!

romain roquette arigato cashbeh delight

Arigato – Cashbah Delight

Je kan je slaatjes ter plaatse opeten in het stijlvol Scandinavisch geïnspireerd interieur, of je neemt ze mee naar huis. Bij Romain Roquette zijn ze goed voorzien op afhalen, je slaatje wordt dan in een stevige salad bowl verpakt zodat het zeker ook een pittig fietstochtje over de Gentse kasseien overleeft.

romain roquette interieur

Je kan bij Romain Roquette terecht voor koffie vanaf 10u, lunch vanaf 11.30u en ‘s avonds zijn de mannen ook open tot 20u. Zo kan je nog snel na het werk je slaatjes gaan oppikken om thuis in alle rust smakelijk te eten zonder al te veel moeite 🙂

Romain Roquette – Nederkouter 7 – Gent

Misschien vind je dit ook wel leuk?

Geen reacties

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.