Witloofcups met ceviche van gerookte zalm en roze pompelmoes

4 december 2019
ceviche gerookte zalm roze pompelmoes witloofcups goestjes aldi feesdagen kerstmenu

Ceviche is een bereidingswijze die helemaal van Peru tot bij ons is overgewaaid. Deze techniek bestaat erin dat je vis marineert in een marinade op basis van citrus. De vis neemt dan het sap en de zuurte van het citrusfruit op waardoor het lichtjes gaat garen en ook een lekkere zure, fruitige smaak krijgt.

Ik ging aan de slag met de gerookte rode zalm van ALDI en maakte er met hulp van roze pompelmoes, limoen en rode ui een heerlijke, frisse ceviche van. Dit hapje is nog eens extra lekker door het te serveren in een blaadje grondwitloof, voor een extra knapperige toets.

Een verrassend en zalig feesthapje, heel eenvoudig en ook ideaal om reeds vooraf klaar te maken. Gewoon vlak voor het serveren de ceviche in de witloofcups scheppen, afwerken met wat verse koriander en klaar! Bon Appetit!

Witloofcups met ceviche van gerookte zalm en roze pompelmoes

Ingrediënten:

  • 150 g rode zalm GOLDEN SEAFOOD
  • 1 roze pompelmoes
  • 2 stronken grondwitloof
  • 1 granaatappel
  • 1 handvol koriander (vers)
  • 1 rode ui
  • 1 Limoen
  • Culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • Zwarte peper PORTLAND®
  • Zeezout PORTLAND®

Recept:

  1. Schil de pompelmoes en snijd à vif in partjes. Snijd vervolgens in blokjes die nog herkenbaar zijn als pompelmoes.
  2. Haal de pitjes uit de granaatappel. Snijd de rode ui in fijne halve maantjes en hak de koriander fijn. Hou enkele kleine mooie blaadjes voor de afwerking.
  3. Snijd de rode zalm in stukken, doe in een mengkom en meng met 4 eetlepels pompelmoes, 3 eetlepels granaatappelpitten en de rode ui . Besprenkel met het sap van 1 limoen en 1 theelepel olijfolie. Laat de ceviche minstens een halfuurtje op smaak komen in de koelkast.
  4. Maak de blaadjes van het witloof los. Werk de ceviche af met de koriander en vul de witloofblaadjes ermee. Serveer.

Ik creëerde deze post in samenwerking met ALDI, maar wees gerust alle opinies in dit artikel zijn oprecht en persoonlijk, zoals altijd. Dit recept vind je ook terug in het gratis wintermagazine dat verkrijgbaar is in je lokale ALDI-winkel.

Misschien vind je dit ook wel leuk?

Geen reacties

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.