Winterse salade van geroosterde spruitjes met raapjes

17 december 2015

Het spruitjesrecept dat ik vandaag met jullie deel ruimt alles wat je voorheen over spruitjes dacht uit de weg. Neen, spruitjes zijn niet saai, neen, je hoeft ze niet te overgieten met een dikke kaassaus om ze lekker te maken en neen je hoeft ze ook net te bakken met spek erbij om ze niet dat ietsje extra te geven.

winterse salade van spruitjes en raapjes in de oven_

 Integendeel! Spruitjes zijn wél hip, wél lekker en bovendien megagezond. Daarom is er helemaal niets mis mee om ze dit jaar een mooi plaatsje op je feestmenu te geven! We geven aan dit spruitjesgerecht net dat tikkeltje meer door deze kleine kooltjes te combineren met een andere favo wintergroente, namelijk raapjes. 

Winterse salade van spruitjes en raapjes pecannoten_

Daarbovenop werken we deze lauwwarme salade die perfect als sidedisch bij een stukje wild past af met verse granaatappelpitjes en pecannoten die gekarameliseerd zijn in balsamico. Geloof me, de zoetfrisse granaatappelpitjes en die knapperige noten gaan perfect samen met de ietwat bittere spruitjes en de aardse raapjes! En het ziet er nog eens mooi uit ook! Ideaal eten om samen met je geliefden te delen rond de feesttafel, niet?

Winterse salade van spruitjes en raapjes met granaatappel en pecannoten_

Ik krijg in ieder geval al héél véél goesting in Kerst! Jij ook?

Winterse salade van geroosterde spruitjes & raapjes
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
20 min
Prep Time
20 min
Cook Time
20 min
Ingredients
  1. 500g spruitjes
  2. 500g raapjes
  3. de pitten van 1 granaatappel
  4. 100g pecannoten
  5. 3el balsamico
  6. 40ml olijfolie
  7. peper en zout
Instructions
  1. verwarm de oven voor op 200°
  2. kuis de spruitjes op: verwijder de twee buitenste blaadjes & snijd het kontje eraf
  3. verdeel de spruitjes in vieren
  4. schil de raapjes en snijd ze in stukjes die even groot zijn als de 1/4de spruitjes
  5. doe de raapjes en de spruitjes in een ovenschotel, kruid met peper en zout en overgiet met de olijfolie
  6. meng goed en plaats in de oven voor ongeveer 20min
  7. doe de noten in een pannetje, overgiet met de balsamico en zet op het vuur
  8. laat de pecannoten gedurende 5 minuutjes roosteren en karameliseren, roer af en toe zodat ze niet verbranden
  9. haal de groentjes uit de oven, werk af met de pecannoten en de granaatappelpitten
  10. kruid met peper en zout, werk eventueel af met nog wat extra balsamico
Goestjes http://www.goestjes.be/

Misschien vind je dit ook wel leuk?

5 Reacties

  • Wat is jou reactie? Julie Hapjesprincess 17 december 2015 at 18:29

    Mmmm lekker op die manier. Je foto’s zijn precies anders dan vroeger. Kan dat? Mooi alvast!

  • Wat is jou reactie? Een winter vol vitaminen | Florette 3 augustus 2017 at 13:48

    […] met wintergroenten. • Lekkere salade met pompoen • Kruidige wortelsalade met pompelmoes • Winterse salade met geroosterde spruitjes • Salade met rode biet, gegrilde pompoen en […]

  • Wat is jou reactie? Lamskroon met muntpesto en wilde paddestoelen roomsaus - Hapjesprinses 23 februari 2019 at 20:55

    […] van knolselder en aardappel en de garnituur worden spruitjes en raapjes. Dit ideetje komt van deze blog van Jozefien. Het dessert is eentje van Chef Baumann van Spermalie. Chocolade-ijs, speculaas, chocoladecrunch en […]

  • Laat een reactie na

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.