Watermeloen salade met munt & fetakaas

5 juli 2016

Watermeloen doet me altijd terugdenken aan mijn eerste familievakanties met ons gezin in Zuid-Frankrijk. We verbleven er in een heerlijk vakantiehuisje met zwembad vlakbij de Cote-d’Azur. Daar zetten we dagelijks onze kleine tandjes in een flink stuk zoete & sappige pastèque. Het meloensap droop telkens langs onze kinnen naar beneden zodat we steevast met lichtroze vlekken op onze zomerse t-shirtjes rondliepen. Telkens ik mijn nu wat grotere tanden in een mals stuk watermeloen zet krijg ik meteen weer hetzelfde zomerse en zorgeloze gevoel van toen.

watermeloen salade met fetakaas en munt

Omdat het nu toch ook stilaan hier wat zomer mag worden verwerkte ik watermeloen in een heerlijke maaltijdsalade. De inspiratie voor dit recept kreeg ik op een barbecue op een regenachtige zaterdagavond (zo zijn er helaas veel geweest de laatste tijd…). De gastheren hadden hun best gedaan om niet zomaar de standaard groentjes die we normaal gezien bij een barbecue al eens durven tegen te komen te serveren. Eén van die sidedishes waren stukjes watermeloen met munt erover gesprenkeld. Heerlijk zomers en ook best wel lekker bij zo’n stukje gegrild vlees.

watermeloen salade met munt en fetakaas goestjes

Ik voegde wat rucola toe en ook fetakaas (oeps- ik heb echt wel heel veel recepten met feta heb ik gemerkt, hopelijk eten jullie dit kaasje even graag als ikzelf :-)). Afwerken doen we met een simpele dressing van olijfolie & limoensap, zonnebloempitjes zorgen voor dat extra beetje crunch. Bon Appetit!

[yumprint-recipe id=’54’] 

Misschien vind je dit ook wel leuk?

1 Reactie

  • Wat is jou reactie? Anke Morreel 6 juli 2016 at 17:01

    dat is een supercombo hé: verrassend eigenlijk, maar ik eet het ook wel graag. Zeker als het dus warm weer is 😉 Het zoute van de feta kaas, het vocht van de watermeloen, .. heerlijk voor zomerse dagen.

  • Laat een reactie na

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.