Stoemp van bloemkool met forelguacamole

Een zacht bloemkoolpureetje combineren we hier met een niet zo klassieke guacamole. Dit recept duurt ongeveer een halfuurtje om te maken.

ingredienten bisVan bloemkool word ik simpelweg nostalgisch. We aten thuis in de winter geregeld worst met bloemkool in kaassaus en patatjes. Simpele boerenkost, maar o zo lekker! De laatste tijd heb ik de bloemkool zowat herontdekt. In de kookles in Spermalie maakten we al eens een frisse bloemkoolcouscous en Pascale Naessens leerde me dat bloemkool superlekker is in combinatie met hazelnoten en garnalen. Dus ja, dan moest ik maar eens zelf met bloemkool gaan experimenteren hé? Dit recept van bloemkoolstoemp met forelguacamole klasseer ik onder de geslaagde experimenten!

recept 1Je vraagt je misschien af hoe ik erbij kom om bloemkool te combineren met avocado en forel? Wel in de eerste plaats omdat ik verzot ben op de smeuïge, romige smaak van avocado’s . Dat is toch ook zo’n aangename vrucht om mee te werken? Op ontelbare manieren kunnen we avocado’s eten: ‘s ochtens in een smoothie, ‘s middags gevuld met een lekkere tonijn- of garnaalsalade of bij de aperitief als guacamole. Bovendien smaakt avocado net als bloemkool een beetje nootachtig. Gerookte forel past hierbij omdat deze vis van textuur lekker smeuïg is en met zijn zoutere smaak de bloemkool en avocado perfect aanvult.

recept 3Om een torentje te maken gebruik ik een bakring. Je schept de puree tot de ring half gevuld is en drukt goed aan. Bedek met een laag van de guacamole, druk opnieuw goed aan en verwijder de ring voorzichtig. Dresseer op een bordje met enkele bloemkoolroosjes en wat rucola als afwerking. Ideaal als voorgerechtje!

resultaat 1Smakelijk!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.