Slawraps met gezonde tonijnsalade

27 oktober 2015

Hoewel ik niet echt een blikmadam ben, zorg ik er toch altijd voor dat ik een blikje tonijn in eigen nat in huis heb. Waarom? Wel ja, je kan er nu eenmaal veel kanten mee uit ook als je niet zo heel veel in huis hebt. Ik maak er meestal in een wipje homemade tonijnsalade van met de gezonde mayonaise die je ook in dit receptje zal terugvinden. Hupsa, nog wat kappertjes en rode ui erbij en je boterhammetje is heerlijk belegd – genieten maar!

ingredienten voor slawraps nicoise met gezonde tonijnsaladeVoor dit gerecht varieer ik op mijn klassiek recept voor tonijnsalade. Door knapperig gebakken mangetouts en krokante zoete maïs toe te voegen krijg je echt een heerlijke lunchsalade waar iedereen van zal staan kijken. Bovendien is dit slaatje erg voedzaam dus het houdt je motor zeker draaiende tot de avondstond. bereiding slawraps nicoise met gezonde tonijnsalade, mais en mangetoutIk maak deze maaltijdsalade met mijn eigen light versie van mayonaise, gemaakt van magere platte kaas, een beetje mosterd en een vleugje citroen. Heel erg geregeld komt dit sausje (of een variant ervan) bij ons op tafel. Het is nu eenmaal zeer lekker en fris van smaak. Bovendien is het in mijn ogen een waardige vervanger voor het wat vettigere (maar soms ook o-zo-lekkere) origineel. recept voor slawraps met gezonde mayonaise en tonijnsaladeEn o ja, je hoeft dit slaatje natuurlijk niet te serveren in een blad ijsbergsla, maar ik vond het er wel gewoon mooi uitzien, niet? Snijd de ijsbergsla in reepjes en meng deze onder de rest van het slaatje, smaakt minstens even lekker en net iets minder gedoe, smakelijk!

[yumprint-recipe id=’24’]

Misschien vind je dit ook wel leuk?

2 Reacties

  • Wat is jou reactie? Sarah - Tasting Lifestyle 28 oktober 2015 at 08:37

    Leuk gedaan zo met slawraps! Die mayo ga ik ook eens maken, klinkt inderdaad wat gezonder dan de originele versie en ben benieuwd naar de combinatie in tonijnsalade. Ik heb ook altijd een blik tonijn in huis, ook al prefereer ik een stukje verse tonijn. Ik ben namelijk ook een tonijnsalade madam 😉 x

  • Wat is jou reactie? Ovengebakken frietjes met pikante dip - Goestjes 5 november 2015 at 08:34

    […] spicy homemade mayonaise. Voel je je toch wat schuldig? Serveer deze frietjes dan met de lightmayonaise uit mijn vorig recept. […]

  • Laat een reactie na

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.