Pindanotentaart met heel veel chocolade!

Hello chocolate lovers!

Onlangs werkte ik voor Jacques Chocolade weer enkele toffe recepten uit voor op hun website. Heel erg leuk hoor dat soort opdrachten! Zo van: hier wat chocolade, maak er iets lekkers mee. Er zijn minder prettige dingen in het leven denk ik dan. Eén van die recepten was het XL nieuwjaarscookie dat ik enkele weken geleden postte. Ik kreeg er heel wat leuke reacties op dus ik heb de indruk dat jullie wel van chocolade houden! Vandaar dat ik ook deze schitterende pindanotentaart met jullie wil delen.

pindanotentaart peanutbutter cake chocolade taart goestjes jozefien ryckx jacques chocolade pindanoten
Pindanotentaart to die for

Deze pindanotentaart met chocolade is echt wel to die for! De combinatie van heerlijke chocolade, crispy oreo koekjes & salty pindanoten zorgt echt voor een overheerlijke smaaksensatie! Ik hou zelf enorm van een vleugje zout bij zoet. En in dit recept zorgt deze magnifieke smaakcombo voor vuurwerk. Ideaal dus om komend weekend de keuken in te duiken en er met deze taart in de hand weer uit te komen!

pindanotentaart peanutbutter cake chocolade taart goestjes jozefien ryckx jacques chocolade pindanoten

En geen nood, deze taart is helemaal niet zo moeilijk om te maken. Reken wel zeker een uur tijd. Houd er rekening mee dat de pindanotentaart zo’n 2u moet afkoelen en opstijven in de koelkast alvorens je ze kan afwerken. Daarna moet de taart opnieuw eventjes de koelkast in alvorens je ze kan serveren. 

pindanotentaart peanutbutter cake chocolade taart goestjes jozefien ryckx jacques chocolade pindanoten

Recept pindanotentaart met heel veel chocolade

gebaseerd op een recept uit het boek Vruchtentaarten en ander Gebak van Linda Lomelino

Ingrediënten:

Bodem:

  • 200g Oreo koekjes
  • 75g gezouten pindanoten
  • 30g gezouten boter

Pinda-chocoladevulling:

  • 200g platte kaas
  • 135g poedersuiker
  • 200g pindakaas op kamertemperatuur
  • 100g melkchocolade in stukjes gehakt
  • 2dl slagroom, luchtig opgeklopt

Ganache:

  • 50g melkchocolade, in stukjes gehakt
  • 50g  fondant, in stukjes gehakt
  • 1dl room

Afwerking:

  • 50g melkchocolade, in stukjes gehakt
  • 50g pindanoten in stukjes gehakt
Recept:

Bodem:

  • Verwarm de oven voor op 180°. Vet een springvorm in met boter of bakspray.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en verkruimel de koekjes heel fijn, het liefst in een foodprocessor. Voeg er de gesmolten boter bij. Meng en kneed tot je een deeg bekomt.
  • Verdeel het deeg over de bodem van je springvorm. Bak 10min in de oven en laat afkoelen.

Pinda-chocoladevulling

  • Smelt de melkchocolade in de microgolf of al roerend op een zacht vuur. Laat afkoelen tot de chocolade lauw is.
  • Doe de platte kaas en de poedersuiker samen in een kom en meng. Klop tot je een mooi mengsel bekomt. Voeg de pindakaas erbij en meng goed. Doe de gesmolten chocolade bij dit pindakaasmengsel.
  • Voeg ten slotte ook de slagroom erbij en meng heel goed tot je een mooi egaal beslag krijgt. Verdeel dit nu over de taartbodem en plaats minimum 2u in de koelkast.

Ganache & afwerking

  • Doe de melkchocolade en de fondant chocoladestukjes samen in een kom.
  • Breng in een ander kommetje de room aan de kook. Giet de hete room over de chocolade en laat een halve minuut rusten. Roer daarna tot je een gladde ganache bekomt.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur en werk er dan de taart mee af.
  • Werk de taart als final touch af met de fijngehakte pindanoten en stukjes melkchocolade.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.