Hier ben ik weer hoor met mijn voorliefde voor al wat Japans is. Ja, ik geef het toe ik heb echt wel bijna een aparte keukenkast nodig voor al mijn Japanse foodie goodies. Maar, ik merk steeds meer en meer dat ik niet de enige ben die zot is van alles wat uit Japan komt. Er duiken alsmaar meer Japanse invloeden op op de menukaarten van onze Belgische restaurants: dashi, sojasaus, teriyaki, sushiazijn en ook miso zijn ons niet langer vreemd. Let er maar eens op!
Bijna al deze Japanse smaakmakers zijn vervuld van umami, oftewel die befaamde vijfde smaak die een soort mix van zout, zoet en een tikje zuur is. Je vindt die bijvoorbeeld ook in parmezaankaas – jip, vandaar dat die zo lekker is! Maar wist je ook dat umami een letterlijk leenwoord is uit het Japans? In het Japans betekent het gewoon zo veel als “heerlijk hartig,” en dat is uiteraard ook hoe je deze miso bieflapjes het best kan omschrijven!
Zij die Goestjes regelmatig lezen weten ondertussen dat misopasta gemaakt wordt van gefermenteerde sojabonen. De smaak is redelijk zout, let daarom op met het gebruik van extra zout voor dit recept. Je kan dit gerecht met verschillende soorten noedels klaarmaken. Deze keer deed ik dat met Japanse udonnoedels die gemaakt zijn van tarwe. Maar tis ook heel lekker met de donkerdere sobanoedels, die worden gemaakt van boekweitmeel en smaken nog net iets meer door.
Deze miso bieflapjes kan je als diner of als meeneemlunch klaarmaken. Dit gerecht is bovendien zowel warm als koud erg smaakvol. Smakelijk!
[yumprint-recipe id=’12’]
Ziet er goed uit!
Ana disse:como é que eu faço pra saber o horário das aulas antes de fazer a matrÃcula ? ninguém soube me informar quando telefonei pro setor adivnistratimo …. quero saber que horas começa e termina o horário integral
Monika, z ta salatka to prawda jest taka: dressing cytrynowo-oliwowo-miodowy to moj ulubiony na wzor izraelski, chba daje go do kazdej salatki do jakiej sie da :-)A kompozycja salata-rzodkiewka-awokado-pomidory to jakos powstala przypadkiem i kroluje w wersji z serem i bez…Plastiku nie cierpie i nie dam sie tknac, przybij piatke!
Naomi- Thanks so much- I love that your son appreciates good food- hope you share the nocciolini recipe- I’d love to try them.Happy Holidays and I love the Farmer Christmas idea- it’s perfect!xoxo
I have figured out some significant things through your blog post. One other stuff I would like to express is that there are lots of games that you can buy which are designed specially for preschool age children. They include things like pattern acceptance, colors, animals, and designs. These usually focus on familiarization instead of memorization. This will keep a child engaged without feeling like they are learning. Thanks
Super lekker gerechtje! Goeie tip, meer van dat! =D