Feestamuses met Callas konfijten

Onlangs was ik te gast bij Karen Depoorter van Callas Confiture om er haar nieuwe konfijten uit te proberen. De gastvrouw had voor ons drie heerlijke receptjes met deze konfijten uitgedacht. Met het veenbessenkonfijt maakten we aperitiefglaasjes van zalm en erwtjes, met het rode uienkonfijt was het kabeljauwfilet met gegrilde mango en als dessert aten we kaas met bosbessen-laurierkonfijt. De gerechtjes én de konfijten vielen in de smaak en het werd een gezellige avond met collega bloggers Myriam van Hap & Tap, Marieke van Au Bain Marieke, Melanie van Illy Vanilly en Deborah & Jasmina van Why Not Monday.

introMet veel liefde sprak onze gastvrouw over haar bedrijf en hoe het ontstaan was in haar eigen keuken. Karen zocht indertijd confituur zoals ze die bij haar oma at, puur van smaak, met niet al te veel suiker maar barstensvol fruit. Het aanbod in de winkel kon haar niet bekoren en daarom trok ze zelf de keukenschort aan. Na even experimenteren boekte Karen haar eerste successen. Ondertussen is Callas uitgegroeid tot een succesvol bedrijf dat vooral bekend staat voor zijn authentieke confituren met bijzondere smaakcombinaties; zoals aardbeien met rozenblaadjes, ananas met dadels en vanille of rabarber met gekonfijte gember. Die wil je toch gewoon allemaal eens proeven, niet?

hapje 1 coollMet de feestdagen in zicht wou Karen haar productlijn verder uitbreiden. Ze creëerde drie konfijten die perfect bij de winter passen. Geïnspireerd door een leuke avond en het verhaal van Callas trok ik ook zelf mijn keukenschort aan. Ik bedacht drie lekkere amuses met de konfijten van Callas. Ideaal voor de kerstdagen, maar natuurlijk ook voor eender welke andere gelegenheid! Het eerste hapje: gerookte eendenborst met appellucifers en veenbessenkonfijt is ook meteen het makkelijkste. In een kwartiertje ben je er mee klaar!

2De tweede amuse van toast met bosbessen-laurierkonfijt, camembert en chip van gandaham heeft wat meer voeten in de aarde. Eerst moet je gandaham laten drogen in de oven, daarna toastjes maken om dan de afgekoelde toastjes te beleggen met zoet konfijt, hartige camembert en een zoute chip van gandaham. Heb je geen tijd om zelf toastjes te maken (al zijn die echt wel megalekker!), gebruik dan gerust gewone toastjes.recept 3Het derde hapje is een panna cotta van foie gras met rode uienkonfijt. Ook dit is relatief eenvoudig en vraagt maar een kwartiertje bereidingstijd. Het is een eerder klassieke combinatie, maar met een heel goede reden: uienkonfijt en ganzenlever gaan nu eenmaal zo verdomd goed samen 🙂 Haal deze amuse wel een halfuurtje voor serveren uit de koelkast, dan smelt de panna cotta op je tong!

RegionWil je zelf aan de slag met de heerlijke konfijten van Callas? Dan kan je die bij Callas confiture zelf kopen, of bij heel wat andere adresjes, ongetwijfeld ook bij jou in de buurt. En uiteraard zou ik het niet houden bij de konfijten want al die heerlijke confituren zijn ook meer dan de moeite waard om eens te proberen!

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.