Goestjes klaar voor de feesten!

Nu nadert Kerst toch echt wel met rasse schreden (Wat zeg ik! Morgen is het gewoon al Kerstavond!!!). Op Goestjes gaf ik jullie al enkele suggesties voor het kerstmenu. Zo kregen jullie al een feestelijk soepje van peterseliewortel voorgeschoteld en vertelde ik jullie alles over ons geheime familierecept voor aardappelgratin met aardpeer. Ondertussen weten jullie ook al dat er bij ons hertenkalf met portosaus zal geserveerd worden met daarbij een verrassend lekkere winterse salade van spruitjes en raapjes. hoofgerecht kerstmenu goestjes hapjes amuse lepelhapje kerst

Maar wat met de apero hoor ik je denken? Wel dan heb je misschien nog niet zo heel goed op deze blog gekeken want er is hier intussen al een heel mooie verzameling aan verrukkelijke niet-zo-heel-moeilijke amuses de revue gepasseerd. Ik kies er voor jullie enkele van mijn favo’s uit. 

hapjes feest kerst lepelhapje gerookte paling

We beginnen met eentje uit de oude doos, een vintage Goestje dat helemaal niet aan populariteit verliest. Ik heb het over het lepelhapje met gerookte paling, groene appel en venkel. Gerookte palingbuikjes zijn een zilte delicatesse en met de zoetzure groene appel en de frisse venkel erbij heb je een tophapje in no time! 

hapje amuse feestdagen kerstmenu aperitiefhapje

Een andere elegante amuse op basis van vis is deze tartaar van zalm met rammenas. De smaken refereren duidelijk aan heerlijke verse sashimi en dit hapje voert me dan ook altijd terug mee naar onze reis in Japan. Ook hier hoef je enkel maar wat ingrediënten te mengen om een delicieus hapje op de feestdis te toveren!

sticky dadel amandelrepen ideetje met foie gras amuse hapje aperitiefhapje mangochutney homemade kerst kerstmenu

Geen Kerst zonder foie gras vind ik. Vorig jaar creëerde ik met de konfijten van Callas drie heerlijke hapjes waaronder een panna cotta van foie gras met rode uienkonfijt. Zo smeuïg en super feestelijk! En onlangs poste ik nog een foie gras receptje met mijn homemade mango chutney. Gewoon een toastje maken van rozijnenbrood, wat foie gras erop smeren en afwerken met mangochutney. 

pizza met peer en gorgonzola goestjes hapje kerst kerstmenu feesten feestmenu

Waw, en zo kan ik nog even doorgaan hoor 🙂 Wat dacht je van verry veggie tartaar met amandelbrood van Jules Destrooper? Of kruidig krokante kikkererwten? Of misschien wel een pizza met peer en gorgonzola die in stukjes verdeeld een top tasty hapje is? Inspiratie hier genoeg dus!

hapjes voor de feestdagen goestjes pinterest kerstmeu amuse lepelhapje

Maar moest dat nog niet genoeg zijn kunnen jullie ook altijd eens een kijkje nemen op mijn Pinterest board “Hapjes voor de Feestdagen.” Ik verzamelde er al mijn favo hapjes van op Pinterest, maar ook van collega bloggers. Zeker de moeite om een kijkje te nemen!

kerst cocktail met peer gember jurgen nobels uncle babe's burger bar gent aperitief

Drink bij dit alles een goed glaasje champagne of ga eens wild en verras je gasten met een winterse cocktail met peer en bourbon, wedden dat ze zeggen: meer van dat! Maar bovenal – geniet van de feestdagen! Als ik één utlieme tip aan alle feestkoks mag meegeven dan is het wel: een goede voorbereiding is alles. Zorg voor een duidelijk menu, maak een grondig boodschappenlijstje zodat je zeker niets vergeet en maak zoveel mogelijk vooraf zodat ook jij optimaal van de feesten en het gezelschap kunt genieten! Cheers & fijne feesten!!! 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.