Gegrilde halloumi met mangosalsa

29 juni 2016

Er zijn zo van die combo’s die altijd in één adem worden genoemd: Gaston & Leo, vallen en opstaan, regen en zonneschijn en vooral lekker eten met een glaasje wijn erbij. Dat we het hier geregeld over lekker eten hebben, das een feit – maar helaas heb ik het veel te weinig over de wijn die ik er vaak bij drink. Zo ontdekte ik in Zuid-Afrika bij het wijn proeven dat ik nog al fan ben van minerale witte wijntjes, zoals chardonnay.

halloumi gegrild met mangosalsa

Wist je dat een chardonnay wijn perfect te pairen is met kip of kaas, goed past bij groene kruiden en bovendien door zijn romige en ietwat zoeter smakenpallet ook heerlijk is bij allerlei soorten fruit? We gingen aan het experimenteren en kwamen uit bij heerlijk gegrilde halloumi met daarbij een zomerse salsa van avocado en mango, afgewerkt met pepertjes en koriander. Een perfect licht receptje voor tijdens de zomermaanden, ideaal met een glaasje chardannoy erbij! Het volledige recept vind je hieronder!

gegrilde halloumi met mango salsa

 

Gegrilde halloumi met mangosalsa
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
10 min
Total Time
25 min
Prep Time
15 min
Cook Time
10 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. 400g Halloumi
  2. 1 kleine mango – in stukjes gesneden
  3. 1 rode ui, fijngesneden
  4. 1 rood pepertje, fijngesneden
  5. 1 avocado, in stukjes gesneden
  6. 15 – tal blaadjes koriander, fijngesneden
  7. 5-tal lenteuitjes, fijngesneden
  8. 1 stukje gember de grote van een duim, geschild
  9. sap van 1/2de limoen
  10. scheutje olijfolie
  11. peper & zout
Instructions
  1. Snijd dan de halloumi in plakken van ongeveer 1/2cm.
  2. Bak de kaas aan beide kanten in een hete grillpan ongeveer 4 min aan elke kant. Hier heb je geen extra vetstof voor nodig.
  3. Maak intussen de salsa. Meng hiervoor de mangostukjes met de rode ui, het pepertje, de lenteuitjes en de koriander. Meng goed en rasp er de gember bij.
  4. Overgiet met het limoensap en een scheutje olijfolie, kruid met peper en zout. Meng alles goed en voeg als laatste de avocado erbij, meng deze voorzichtig onder de rest van de salsa.
  5. Serveer de halloumi met daarbovenop de frisse salsa. Heerlijk met een knapperige salade erbij en een glaasje La Coume-Lumet chardonnay.
  6. Deze salsa is trouwens ook gewoon heerlijk om iets in te dippen bij de apero!
Goestjes http://www.goestjes.be/

Misschien vind je dit ook wel leuk?

4 Reacties

  • Wat is jou reactie? Jeannine 29 juni 2016 at 20:42

    Bij het eten kan ik genieten van een glaasje wijn.

  • Wat is jou reactie? Els Seghers 29 juni 2016 at 21:18

    topsuggestie van gerechtje, ga ik zeker eens uitproberen binnenkort, heb zowaar alle ingrediënten in huis (behalve de koriander) en misschien zet ik maar meteen die fles Chardonnay ook koel 🙂 In de Dordogne dronken wij vorig jaar een heerlijk aperitiefwijntje (een vin cuit, nooit eerder van gehoord, wel heel fris en fruitig) en in Bourgueil dronk ik ooit voor het eerst een gekoelde rode wijn bij een visgerecht (erg lekker)

  • Wat is jou reactie? MAEGAN HELSMOORTEL 30 juni 2016 at 08:36

    Ik kan ongelooflijk geniet van een glaasje krachtige rode wijn op het terras. Dit nog het liefst samen met vriendinnen en een hardhouten tafel volgestouwd met kleine kommetjes humus en pesto en olijven en oude kaas en …. en zon, veel zon! Lekker kletsen met de dames over wat die foute venten allemaal niet uitsteken 😉 mmmmm wine! #wegdromen #zomermomenten #DitIsLeukZelfsAlWinIkGeenWijn #wintersewijnindezomer

  • Wat is jou reactie? Sander 30 juni 2016 at 13:43

    Een goed gesprek staat voor mij gelijk aan een goed glas wijn: rood als partner voor de iets zwaardere gesprekken (een portie ideale troost bij een break-up of tijdens het brengen van slecht nieuws) of diepzinnige mijmeringen (met de verfijnde smaak die de toon zet voor een avondje filosoferen) en wit als maatje voor de luchtige gesprekken op een zomeravond aan een terrasje of de verliefde blikken tijdens een eerste date. Bovendien zorgt onze druivige vriend voor het losmaken van de tongen, wat van een avondje met sociaal contact een waar succes maakt.

  • Laat een reactie na

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.