Duivels lekkere devilled eggs!

Devilled eggs, say what? Wel duivels lekkere eitjes dus. Eigenlijk is het geniaal. Je start van een heerlijk basisproduct en voegt er allerlei lekkernijen aan toe. Vervolgens krijg je devilled eggs, een gerecht dat ideaal dient als smaakmaker bij de apero, maar dat je ook perfect kan serveren bij een brunch of als lunch met wat salade erbij. Ik zou ze zelf al eens als tussendoortje durven smullen 🙂

devilled eggs met augurken in gepekelde radijsjes

Er zijn eindeloos veel variaties van devilled eggs. Al vind ik homemade mayonaise toch onontbeerlijk – de mayo brengt echt de smeuïge romigheid van de eierdooier naar boven. Maar hou je vooral niet in! Sommigen doen het met mosterd, anderen met avocado, sommigen voegen balsamico en paprikapoeder toe en nog anderen laten de hardgekookte eitjes even trekken in rodebietensap om zo rood gekleurde devilled eggs te bekomen, kortom – de mogelijkheden zijn legio. Ik zag zelfs laatst een kookboek dat volledig gewijd is aan recepten voor gevulde eitjes, zot toch?

devilled eggs gepekelde radijsejs sushiazijn

Dus ja, simpel, lekker en eindeloos veel mogelijkheden: moet je proberen toch? Het enige tricky part: ervoor zorgen dat je eitjes perfect gekookt zijn. Iedereen heeft zo zijn eigen methode maar om de eieren perfect te krijgen om er heerlijke duivelse eitjes  van te maken volg ik de volgende stappen: we bedekken de eieren met water en brengen vervolgens het water aan de kook. Zet de eieren van het vuur en laat 10 minuten onder deksel staan. Daarna afgieten en onmiddellijk afkoelen met koud water. Laat de eieren even verder afkoelen in koud water en pel ze voorzichtig. Voor de devilled eggs is het belangrijk om mooie eitjes te hebben!

devilled eggs met mayonaise augurken en gepekelde radijzen in sushiazijnHalveer de afgekoelde eitjes, lepel er voorzichtig de dooiers uit en meng deze met de rest van de ingrediënten. Vul de eitjes met het mengsel, werk af met de gemarineerde radijsjes en besprenkel met wat chillipoeder: voilà duivels lekkere devilled eggs!

[yumprint-recipe id=’37’]

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.