Crumble met rabarber en cuberdons

22 april 2016

We hebben allemaal toch wel eens goesting in iets zoets zo af en toe, niet? Mijn guilty pleasure? Cuberdons! Ik zou mij er eigenlijk ziek kunnen in eten. Zeker nu Geldhof ook cuberdons met chocolade er rond op de markt heeft gebracht. Ik heb zo’n schone goedgevulde doos in huis en moet me telkens bedwingen om er niet eentje uit te nemen want dan  is er gewoon geen houden meer aan! Dus ik heb mezelf voorgenomen dat ik mijn schone doos cuberdons enkel uithaal als er bezoek is – want mijn gasten mogen wel zoveel als ze willen smullen van deze heerlijke neuzekes!cuberdons rabarber crumble appel in de oven le creuset

Maar wist je ook dat je wel meer kon doen met deze snoeperij dan gewoon zomaar in je mond te steken? Je kan cuberdons ook gewoon verwerken in heerlijke gerechtjes & dan vooral dus desserts. Het was Myriam van de culinaire blog Hap & Tap die mij op dat idee bracht. Net als ik is ze verzot op cuberdons en gebruikt ze ze gretig in een aantal van haar recepten. Vorige zomer maakte ik eens haar papillotte met rood fruit en cuberdon op de barbecue klaar. Waw, wat vond ik dat heerlijk – en zo simpel. Sindsdien worden onze barbecuegasten in de zomermaanden zo goed als altijd vergast op dit verrassende dessertje. 

cuberdons rabarber crumble le creuset in de oven

Geprikkeld door het papillotte-receptje ging ik zelf aan het experimenteren. Ik dacht wel dat de paarse snoepjes goed gingen samengaan met rabarber – en ik moet zeggen: topcombo! We combineren de zuurzoete rabarber met wat appeltjes, daarbij enkele cuberdons in stukjes, crumble erover en de oven in: heerlijk! En voor zij met de echte zoetebek – nog lekkerder met een bolletje vanille-ijs erbij! Smakelijk

[yumprint-recipe id=’49’]

Misschien vind je dit ook wel leuk?

2 Reacties

  • Wat is jou reactie? Annelies 22 april 2016 at 12:44

    Weer zo’n origineel receptje met pr√°chtige foto’s! <3

  • Laat een reactie na

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.