croque deluxe met foie gras en gerookte eendeborst

Croque deluxe met foie gras, gerookte eendenborst en kaki

Vorige week deelde ik mijn hapjes voor de komende feestdagen met jullie. Vandaag is het voorgerecht aan de beurt! Ik kies dit jaar voor deze luxueuze croque die barst van de lekkere laagjes! Foie gras, kaki, homemade uienkonfijt en heerlijke sneetjes gerookte eendenborst, ik krijg er nu al het water van in de mond! Heel eenvoudig om te maken maar tegelijk echt een kunstwerkje. Bon appetit!

Ingrediënten croque deluxe met foie gras

  • 8 sneetjes gerookte eendenborstfilet EXCELLENCE®
  • 80 g foie gras EXCELLENCE®
  • 8 sneetjes wit toastbrood DÉLIPAIN®
  • 2 kaki’s
  • 100 g rucola ALL SEASONS®
  • 3 rode uien
  • 3 el bruine suiker CANDICO®
  • 2 el biobalsamicoazijn REGALO BIO®
  • 2 el pecannoten TRADER JOE’S®
  • 3 el artisanale zachte boter MARC GUISELIN®
  • 4 el culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • 1 takje verse biotijm
  • 1 takje verse biorozemarijn
  • peper en zout PORTLAND

Recept croque deluxe met foie gras

  • Hak de gepelde rode uien fijn.
  • Stoof met 1 eetlepel boter en 2 eetlepels olijfolie.
  • Spoel de tijm en hak fijn.
  • Voeg de bruine suiker, de tijm, peper en zout toe.
  • Zet het vuur zacht, voeg 2 eetlepels water toe en laat de uien 30 minuten zachtjes karamelliseren.
  • Voeg af en toe wat water bij zodat de uien niet aanbranden.
  • Voeg na 30 minuten de balsamicoazijn toe en laat 5 minuten pruttelen.
  • Doe het konfijt in een confituurpot en laat afkoelen.
  • Maak met een ring of met een mesje 8 rondjes van ongeveer 6 cm in de sneetjes brood.
  • Doe 2 eetlepels boter in een antikleefpan en toast de broodjes krokant, 1 minuut aan elke kant.
  • Schil de kaki’s en snijd in plakken van ½ cm dik.
  • De plakjes moeten dezelfde diameter hebben als het brood.
  • Steek of snijd de plakjes foie gras uit met een ring met dezelfde diameter.
  • Hak de rest van de kaki’s in fijne blokjes.
  • Hak voor het slaatje de pecannoten grof en meng met de rucola en de blokjes kaki.
  • Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Spoel de rozemarijn.
  • Beleg 4 toastrondjes met een schijfje foie gras, leg er een plak kaki bovenop, daarop een schep uienkonfijt, wat rozemarijn en dan 2 sneetjes gerookte eendenborst.
  • Leg daarop een schijfje toast en pimp de toast deluxe met het slaatje.

Ik creëerde deze post in samenwerking met ALDI, maar wees gerust alle opinies in dit artikel zijn oprecht en persoonlijk, zoals altijd. Dit recept vind je ook terug in het gratis wintermagazine dat verkrijgbaar is in je lokale ALDI-winkel.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.