Over Jozefien

Ik kook graag. Altijd al zo geweest. Dus ja ik ben er zo eentje – een foodie in hart en nieren. Mijn blog startte ik intussen een aantal jaren geleden in de eerste plaats om mijn passie voor alles wat met eten te maken heeft met zoveel mogelijk mensen te delen. Een duidelijk idee of concept had ik toen niet. Gaandeweg vond ik mijn weg in het Belgische bloggerslandschap. Ik leerde een aantal heel fijne collega bloggers kennen en merkte dat meer en meer mensen het leuk vinden om mijn recepten klaar te maken.Wat begon met foto’s nemen met een slechte gsm in een donkere kleine keuken groeide uit tot een ware obsessie voor het zo mooi mogelijk stylen en fotograferen van gerechten. Om mijn skills op dat vlak nog verder aan te scherpen volg ik geregeld cursussen en workshops. Zo blijf ik constant bijleren én verbeteren. Intussen heb ik het geluk dat ik van mijn passie mijn beroep kan maken. Niet zomaar één beroep, dat niet, want wat ik zoal doe valt niet onder 1 noemer samen te vatten. Ik doe heel veel dingen die een iets gemeenschappelijk hebben: lekker eten!

Daarom stel ik mezelf vaak voor als creatieve foodie. Maar wat houdt dat precies in? 

FOODBLOGGER & SOCIAL MEDIA ADDICT:

Op goestjes.be deel ik met hart en ziel enkele van mijn favoriete recepten. De recepten op Goestjes zijn eenvoudig en lekker en meestal niet zo heel ongezond. De focus van mijn recepten ligt op gezelligheid aan tafel, zonder al te veel stress. Gewoon goed eten dus.

Naast deze blog ben ik ook actief op zowel Instagram als Facebook. Instagram vind ik heel boeiend. Ik vind het er heel wat inspiratie voor mooie fotografie & recepten. Op mijn feed deel ik soms kortere recepten maar ook foto’s van recepten van de blog en beelden van mijn opdrachten als foodstylist en/of receptontwikkelaar. Via mijn Instagram Stories kan je dan weer een kijkje achter de Goestjes schermen nemen. Volg me gerust!

FOODSTYLIST & RECEPTONTWIKKELAAR

Gewoon eten maken en het daarna fotograferen – zo werkt het helaas niet. Als je gerechten en recepten op een mooie manier wil tonen dan kruipt daar heel wat werk en voorbereiding in. Creativiteit ook wel. Maar ik leef helemaal op als ik een mooi foodstyling pallet kan opmaken. Ik jeun mij in het creëren van mooie recepten en gerechten.

Een mooi eindresultaat, dat begint eigenlijk al bij een goed recept. Omdat er heel wat meer komt bij kijken dan mensen en voedingsbedrijven denken help ik hen daar een handje bij. Je kan bij mij terecht om recepten te ontwikkelen, stylen en te fotograferen voor website, social media maar ook print enz. Heel vaak werk ik voor dit soort opdrachten ook samen met fotografen en/of andere foodies. Altijd boeiend! Een overzicht van mijn foodstyling- & receptontwikkelingswerk vind je op deze pagina

Daarnaast werk ik samen met Nele van Meerkat leuke receptenfilmpjes uit onder de naam Munchie Movies. Korte, toffe video’s die de perfecte manier zijn om je brand online te promoten.KOOKWORKSHOPS &_DEMO’S

Omdat ik graag en veel kook durf ik met een gerust hart te zeggen dat ik wel wat kan koken. Ik ben geen chef kok, maar volgde wel een aantal jaren kookles in koksschool Spermalie én lees kookboeken als waren het roddelboekskes. Ik sta elke dag wel even in de keuken waardoor ik ook al doende heel wat bijleerde. Daarnaast volg ik ook geregeld zelf kookworkshops zodat ik steeds nieuwe dingen blijf bijleren. Niet al die kennis kan ik via Goestjes.be delen. Daarom kan je mij ook inhuren voor diverse kookworkshops voor groepen en bedrijven. Stuur mij gerust een mailtje met je specifieke vraag: jozefien@goestjes.be

POPSICLE ENTHUSIAST

Sinds de zomer van 2017 ben ik gestart met een enorm leuk & boeiend (en stressy en druk druk druk) zijproject: The Pop Shop. Wij produceren en verkopen handgemaakte ijslolly’s die voor minstens 80% uit vers fruit bestaan. We brengen op smaak met verse kruiden, smaakvolle specerijen en huisgemaakte rietsuikersiroop van niet-geraffineerde rietsuiker.Na enkele drukke zomermaanden nemen we nu even de tijd om te evalueren en van dit zijproject een échte business te maken. Meer info over The Pop Shop en onze popsicles vind je op thepopshop.be.

WORK IN PROGRESS:

Omdat ik ervan overtuigd ben dat lekker en voedzaam koken helemaal niet moeilijk of tijdrovend hoeft te zijn werk ik achter de schermen aan een nieuw project. Ik kan er nog niet zo heel veel over vertellen, alleen dat vers eten elke dag binnenkort een heel stuk efficiënter en fijner wordt! #keepyouposted ! 

Wil je graag met mij samenwerken voor één of meerdere food-gerelateerde projecten?

Dat kan uiteraard! Stuur mij een mailtje met al je vragen, opmerkingen of wilde foodideeën. Ik sta alvast te popelen om je wildste fooddromen mee waar te maken: jozefien@goestjes.be

 

Geen reacties

Laat een reactie na