Zomerse aperitiefhapjes, perfect voor tijdens het voetbal!

28 Juni 2018
aperitiefhapjes st. morêt I love cheese studio goestjes jozefien ryckx
Go Belgium!

Jip, ik moet het toegeven, ik ben nogal een felle supporter van de Rode Duivels. En ja, ik ben dus echt helemaal mee met dat WK. De Duivels volg ik op de voet, maar ook van de andere matchten pik ik af en toe iets mee. Ik vind het best wel gezellig eigenlijk, dat hele WK. Als de Belgen spelen komen we dan ook met een hele bende vrienden samen om met te kijken en dat is altijd supertof! Zeker met de nodige drankjes en lekker aperitiefhapjes!

aperitiefhapjes st. morêt I love Cheese kerstomaat gevuld aperohapjes appetizer bieslook bladerdeegspiraal za'atar jozefien ryckx studio goestjes

aperitiefhapjes st. morêt I love Cheese kerstomaat gevuld aperohapjes appetizer bieslook bladerdeegspiraal za'atar jozefien ryckx studio goestjes St. Morêt

Vorige week kreeg ik een heerlijk pakket kaasjes van St. Morêt toegestuurd met de vraag of ik daarmee aan de slag kon om enkele zomerse aperitiefhapjes te maken. St. Morêt doet mij sowieso altijd wel aan zomer denken. Toen we vroeger op gezinsvakantie gingen aten we op doorreis in Frankrijk steevast baguette met St. Morêt. Dus ja, ik wou dat wel eens proberen, die apérohapjes.

aperitiefhapjes st. morêt I love Cheese kerstomaat gevuld aperohapjes appetizer bieslook bladerdeegspiraal za'atar jozefien ryckx studio goestjes

aperitiefhapjes st. morêt I love Cheese kerstomaat gevuld aperohapjes appetizer bieslook bladerdeegspiraal za'atar jozefien ryckx studio goestjes

De aperitiefhapjes

Ik maakte drie verschillende supereenvoudige aperitiefhapjes die je nog snel even in mekaar kan flansen als je bijvoorbeeld samen met vrienden van plan bent om naar het voetbal te kijken. Ik vulde kerstomaatjes met de St. Morêt mousse met bieslook, maakte kruidige bladerdeegspiralen met St. Morêt en za’atar en gaf tenslotte de aperitiefbolletjes met vijgenvulling een kruidig notenkorstje. Benieuwd naar de recepten? Die vind je hieronder!

aperitiefhapjes st. morêt I love Cheese kerstomaat gevuld aperohapjes appetizer bieslook bladerdeegspiraal za'atar jozefien ryckx studio goestjes

aperitiefhapjes st. morêt I love Cheese kerstomaat gevuld aperohapjes appetizer bieslook bladerdeegspiraal za'atar jozefien ryckx studio goestjes

Trio van zomerse aperitiefhapjes met St. Morêt
Gevulde kerstomaatjes met  St. Morêt mousse bieslook

Ingrediënten

  • 12-tal kerstomaatjes
  • 1/2de potjes St. Morêt mousse bieslook
  • Peper en zout

Recept

  • Was de kerstomaatjes en verwijder de bovenkant. Snijd ook een klein stukje van de onderkant zodat de kerstomaatjes straks goed blijven staan. Hol de tomaatjes uit met behulp van een mesje of de achterkant van een theelepel. 
  • Vul de kerstomaatjes met de mousse. Kruid met peper en zout en serveer!

 

Kruidige kaaspralines met pistachenotenkorstje

Ingrediënten

  • 12-tal St. Morêt aperitif vijgen 
  • Handvol basilicum
  • Ongeveer evenveel bieslook
  • 2el pistachenoten
  • Snuif zwarte peper en zeezout
  • Zeste van 1/2de citroen

Recept:

  • Snijd de kruiden in grove stukken. Hak samen met de pistachenoten fijn in een foodprocessor. Er mogen gerust nog wat stukjes noot te zien zijn! Meng er de zeste van citroen door en kruid met peper en zout.
  • Rol de kaasbolletjes door het mengsel en druk goed aan zodat de balletjes een mooi korstje hebben. Klaar is kees!

 

Bladerdeegspiralen met St. Morêt en za’atar

Ingrediënten

1 bladerdeegvel 

3/4de St. Morêt vlootje

2 el za’atar

1 eigeel

Recept:

Leg de oven aan op 200°. 

Rol het bladerdeeg open en leg op een bakpapier. Besmeer het bladerdeeg rijkelijk met de kaas. Houd ong. 1cm van de randen vrij. Bestrooi nu met de za’atar.

Nu gaan we het bladerdeeg voorzichtig oprollen. Eens opgerold, leg de rol dan op een snijplank en snijd met een scherp, proper mes in stukken van ongeveer 1cm breedte. 

Leg een bakpapier op een bakplaat. Verdeel de spiralen (liggend) over de bakplaat en laat voldoende ruimte tussen omdat ze nog gaan uitzetten. Bestrijk de spiralen met behulp van een borstel met het eigeel. Bak zo’n 20 à 25min. in de oven. Dien op met de rest van de hapjes!

 

Smakelijk & dat de beste (ja, ja uiteraard dus onze duivels!) mogen winnen!

 

aperitiefhapjes st. morêt I love cheese studio goestjes jozefien ryckx

Ik creëerde deze post in samenwerking met St. Morêt & I love Cheese, maar wees gerust, alle opinies in dit artikel zijn oprecht en persoonlijk, zoals altijd! 

Misschien vind je dit ook wel leuk?

Geen reacties

Laat een reactie na