Pasta pesto met bloemkoolkrokant

21 Juni 2018
To die for!

Soms maak je van die gerechten klaar waarvan je direct weet: waw, dit is boenk erop. Wel deze pasta pesto is er zo eentje. Een mega crowd pleaser die ieders hart zal veroveren. De pesto die maken we uiteraard zelf, wat eigenlijk echt geen moeite is maar wel zoveel lekkerder smaakt! Die pesto mengen we dan door de vers gekookte pasta zodat die lekker smeuïg en creamy wordt. Geloof me, het gerecht is nog niet af en is nu al to die for!

Bloemkoolkrokant

Afwerken doen we met een crumble van bloemkool. Ik las over deze bloemkoolbereiding in een van mijn favo kookboeken van dit moment, The New Easy van Donna Hay. Bloemkool is hot mensen! Bloemkoolcouscous, bloemkoolsteak, bloemkoolpizzabodem en nu dus ook bloemkoolkrokant! Een topbereiding die je niet alleen als topping bij deze pasta kan gebruiken maar ook in allerlei andere gerechten kan verwerken!

Hopelijk hebben jullie er goesting in gekregen? Het recept vind je hieronder.

pasta pesto bloemkoolkrokant bloemkoolcrumble parmezaan basilicum studio goestjes jozefien ryckx

Pasta pesto met bloemkoolkrokant
Ingrediënten (2 pers.)

Voor de pesto:

  • 1 basilicumplantje
  • Flinke scheut olijfolie
  • 3el pijboompitten
  • 3el gemalen parmezaan
  • 1 à 2 teentjes look, in grove stukken

Voor de bloemkoolkrokant (naar Donna Hay, The New Easy)

  • 1/2de bloemkool, in stukken gesneden
  • 60g pijnboompitten
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • Zwarte peper en zeezout
  • Zeste van 1 citroen
  • 1tl gedroogde chili

Ook nog:

  • 300g pasta naar keuze (ik gebruikte pipe rigate, maar dit gerecht is ook heerlijk met macarani, orecchiette of farfalle)
  • Extra parmezaan
Recept:
  • Doe alle ingrediënten voor de pesto samen in een foodprocessor. Mix tot je een gladde massa bekomt. De pesto mag best stevig zijn maar voeg indien nodig nog wat extra olijfolie toe.
  • Maak nu de bloemkoolkrokant. Doe de bloemkool samen met de pijnboompitten in een foodprocessor en mix relatief fijn. Verwarm de olijfolie in en tefalpan en eens die warm is voeg dan de bloemkoolkruimels, look, peper, zout en chilipeper toe. Let op, dit kan wel wat spatten, neem dus best een iets hogere pan.
  • Kook intussen de pasta naar de instructies op de verpakking.
  • Bak de bloemkool al roerend gedurende ongeveer een kwartier. Je zal zien dat deze geleidelijk aan vocht verliest en dus krokanter wordt en een goudbruine kleur begint te krijgen. Voeg de zeste van citroen toe en meng goed. Als de bloemkoolkrokant klaar is neem dan de pan van het vuur.  
  • Roer enkele scheppen pesto door de pasta zodat die lekker creamy wordt. Schep alvast in de borden. Werk af met de bloemkoolcrumble en wat gemalen parmezaan.

Heaven on a plate!

Misschien vind je dit ook wel leuk?

Geen reacties

Laat een reactie na