Creamy linguine met courgette, citroen en munt

27 April 2018
Pasta for the win!

Ik wou nog eens een pastarecept met jullie delen. Stiekem is pasta toch ook wel mijn go-to comfortfood en verschijnt het toch minstens één keer per week op onze borden. Vaak is dat gewoon een klassieke spaghetti bolognese maar evengoed is dat een pasta met geroosterde groenten en allerlei restjes uit de koelkast. 

Inspiratie uit Istrië

De inspiratie voor deze heerlijke linguine vond ik in Istrië tijdens mijn vijf dagen aldaar in de leer bij de fantastische food fotografe en styliste Eva Kosmas Flores. Ze was niet alleen vanuit de States naar Kroatië gekomen maar had ook een koppel koks mee die ons gedurende deze dagen super hard hebben verwend met hun lekkere gerechten. Een van hun gerechten was een eenvoudige maar o-zo-smaakvolle pasta met courgette, citroen en munt. Het is die pasta die ik heb proberen opnieuw te creëren. 

Linguine met een lekker smaakje

De linguine die ik in dit recept gebruik heeft een extra smaakje van citroen en peper. Je vindt deze linguine bij Dille en Kamille. Ze is heerlijk in de combinatie met frisse munt, mascarpone en geroosterde courgette. We voegen wat extra frisheid toe met nog een beetje sap en zeste van citroen. Curieus naar het volledige recept? Dat vind je hieronder en op de website van Dille en Kamille!

Linguine met citroen & peper met courgette, munt & mascarpone
Ingrediënten voor 2 personen:
  • 250g linguine met citroen en peper
  • 1 courgette
  • 1el gedroogde tijm
  • 2el olijfolie
  • 30-tal blaadjes munt
  • Zeste van 1 bio citroen
  • Sap van 1/2de bio citroen
  • 150g mascarpone
  • Zeezout en zwarte peper
  • 2el pijnboompitten
  • Parmezaan
Recept voor 2 personen
  • Leg de oven aan op 200°
  • Was de courgette en halveer in de lengte. Snijd de helften in plakjes.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schik er de halve courgetteplakjes op.
  • Wrijf met behulp van een borsteltje de courgetteplakjes in met olijfolie. Kruid met de tijm, wat peper en zeezout.
  • Laat 10 min. roosteren in de oven.
  • Kook intussen de pasta zoals omschreven op de verpakking.
  • Hak de munt fijn. Meng de mascarpone met de munt, de zeste van citroen en het citroensap. Hou eventueel nog wat munt en zeste over voor de afwerking. Proef en kruid bij met peper en zout.
  • Giet de pasta af en meng de pasta met het mascarponemengsel. Meng er de courgettes door.
  • Werk af met de pijnboompitten, wat gemalen parmezaan en eventueel nog een beetje munt en zeste. Smakelijk!

Ik creëerde deze post in samenwerking met Dille en Kamille, maar wees gerust, alle opinies in dit artikel zijn oprecht en persoonlijk, zoals altijd! 

Misschien vind je dit ook wel leuk?

Geen reacties

Laat een reactie na