Aardbeipralines met kruidige geitenkaas + een kleine stand van zaken

9 Juni 2017

So it’s been a while. Verschillende redenen daarvoor – maar de hoofdreden is vooral het feit dat ons huis druk werd verbouwd de laatste maanden. Zoals sommigen onder jullie waarschijnlijk wel zullen erkennen, vaak duurt zo een verbouwing iets langer dan je had gedacht en is die ook iets groter dan je vooraf had gedacht. Hier is dat niet anders. Maar goed, het einde is in zicht en tot nu toe hebben we het al bij al wel overleefd. Voorlopig ziet mijn keuken er nog uit als een bouwwerf, maar binnen twee weken zou er normaal gezien toch effectief een keuken moeten instaan. Fingers crossed dus dat aannemers ons niet laten zitten want in de nabije toekomst lonkt daar dan vermaledijde bouwverlof.

Nu, tis niet omdat ik al efkes geen keuken heb dat ik niet kook. Ik heb de laatste maanden een aantal leuke opdrachten gekregen van al even toffe klanten. Zo werkte ik voor chocolade Jacques een aantal recepten uit voor hun website & hun social media. Super tof, zo’n mega pakket chocolade toegestuurd krijgen en er dan mee ‘moeten’ koken. Ben dus ook redelijk verzot geworden om hun lekkernijen, met als uitschieter de melkchocolade met hele noten. Echt niet normaal addictive!

Naast chocolade ging ik ook aan de slag met een iets gezondere maar daarom niet minder verslavende lekkernij: Belgische aardbeien. In samenwerking met Eetbaar Landschap werkte ik voor hen 5 aardbeienrecepten uit die ik vervolgens ook mooi stylede en fotografeerde. Deze toffe gerechtjes prijken nu op leuke postkaarten die in de West-Vlaamse hoevewinkels. Toch altijd tof om je werk ook effectief op hard copy te zien!

Daarnaast gaf ik ook nog een toffe kookworkshop met mijn aardbeirecepten op een echte aardbeienkwekerij. Eerst gingen we met de aanwezigen aardbeien plukken en vervolgens maakten we met de kraakverse aardbeitjes heerlijke eenvoudige gerechtjes klaar. De foto hierboven is van wraps, gevuld met ricotta, jonge spinazieblaadjes, basilicum en aardbeien. Heel erg verrassend maar tegelijk ook heel erg lekker, zowel als aperitiefhapje in kleine stukjes, of als lunch op z’n geheel. 

Maar het recept dat ik met jullie wil delen is dat van de beauties die je hierboven op de foto ziet. Ik noem ze aardbeipralines omdat je net als bij een praline eigenlijk verrast wordt door de vulling van deze kruidige geitenkaasballetjes. Ze zijn superschoon toch? En uiteraard superlekker 🙂 Geniet er nog van, van die aardbeien nu ze er nog zijn. En probeer zeker eens dit receptje uit, perfect bij een zomerse apero!

Ingrediënten voor 8 pralines:

  • 200g halfzachte geitenkaas in buche
  • Zeezout en zwarte peper
  • 5-tal blaadjes verse salie
  • 5-tal takjes verse rozemarijn
  • 10-tal blaadjes verse basilicum
  • 2 handjes ongezouten pistachenoten
  • 8 kleine aardbeien

Recept:

  • Plet de geitenkaas met een vork en kruid met een snuifje zout en peper. Hak de verse salie en rozemarijn fijn en meng door de geitenkaas. Zet even opzij.
  • Hak nu de pistachenoten en de basilicum fijn en meng deze twee met elkaar.
  • Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Droog ze zeker ook goed af.
  • Neem nu een bolletje van de geitenkaas in je hand, ongeveer de grote van een aardbei. Plet de geitenkaas tot je een mini-pannenkoekje bekomt. Leg hierop de aardbei en vouw er de geitenkaas rond. Masseer zachtjes en rol in je hand tot de aardbei mooi bedekt is met de geitenkaas. Rol dit bolletje door het pistachenoten-basilicummengsel.
  • Laat de pralines nog even opstijven in de koelkast. Perfect bij een zomerse apero!

En o ja, ik maak nu trouwens ook superlekkere ijslolly’s moest je dat nog niet weten 🙂 Wil je ze graag proeven er meer over te weten komen, surf dan naar onze website: www.thepopshop.be !

Misschien vind je dit ook wel leuk?

1 Reactie

  • Wat is jou reactie? ElsS 28 Juli 2017 at 21:44

    De foto’s zijn telkens weer prachtig en de recepten doen me keer op keer ‘goesting ‘ krijgen 😉 Daarom zette ik jou op mijn lijstje voor een Liebster Award http://mamamayapost.opendevelopment.be/liebster-award/
    Voel je zeker niet verplicht om hiermee iets te doen, blijf vooral heerlijke recepten bloggen 🙂

  • Laat een reactie na