Pannenkoekentaart met aardbeienroom

14 April 2017

Al maanden zie ik ze constant op Pinterest passeren, die pancake cakes. Al maanden heb ik goesting om mij ook zelf aan zo een pannenkoekentaart te wagen. En vorig weekend was het zo ver, ik dook de keuken in en kwam er terug uit met een yummie resultaat!  

Toegegeven, deze taart neemt wel aanzienlijk wat tijd in beslag (je moet toch wel redelijk veel pannenkoeken bakken) maar het is zeker de moeite om eens te proberen! De reacties op mijn pannenkoekentaart waren unaniem lovend en de taart was in no time helemaal op!

Op zich is dit recept relatief eenvoudig, je bakt pannenkoeken en belegt ze met wat je lekker vindt. Omdat het aardbeienseizoen volop in aantocht is en we toch allemaal met lentekriebeltjes zitten besloot ik om een vulling te maken op basis van Belgische aardbeien en mascarpone. Het resultaat is fris, romig & fruitig én bovendien heerlijk in combinatie met deze zelfgebakken vanillepannenkoeken.

Belangrijk is dat je de pannenkoeken eerst laat afkoelen vooraleer je er een taarttoren van maakt, want anders gaat je aardbeienroom smelten. Het is dus ook de bedoeling dat je deze taart koud opeet.

Ideaal dus als je vrienden of familie hebt die langskomen – zeg maar voor een paasbrunch ofzo– want je kan de taart perfect (een dag) van vooraf maken en zo kant & klaar serveren. 

Wil je graag je gasten verassen met een origineel én lekker taartje? Probeer dan zeker eens deze pannenkoekentaart uit! Ook leuk trouwens om samen met de kids te maken 🙂

Als je grote pannenkoeken bakt kan je met 8 0 10 stukken taart bekomen.

Ingrediënten:

  • 1l melk
  • 4 eieren
  • 400g bloem
  • 2kl vanille-extract
  • snuifje zout
  • Beetje boter voor het bakken
  • 1 bakje aardbeien van 250g
  • 500g mascarpone
  • 3el bloemsuiker
  • 100ml slagroom

Recept:

  • Doe alle ingrediënten voor het pannenkoekenbeslag (melk, eieren, bloem, vanille, snuifje zout) samen in de blender en blend tot je een klontervrij pannenkoekenbeslag krijgt. Indien je geen blender hebt kan je natuurlijk ook gewoon met de klopper alles mengen, vraagt gewoon ietsje meer moeite.
  • Zet een pan met antikleeflaag op het vuur en smelt er wat boter in. Schenk een pollepel beslag in de verhitte pan, zodra de rand van de pannenkoek krokant wordt kan je hem omdraaien. Bak ongeveer 2 min aan elke zijde. Ga zo door om een 10-tal pannenkoeken te bakken.
  • Boter de pan tussenin af en toe eens in en laat de gebakken pannenkoeken afkoelen.
  • Maak de aardbeienroom.
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Gebruik ongeveer 2/3de van de aardbeien voor de room. Doe ze in een food prossecor en hak fijn. Of plet ze met een vork. Doe samen met 2el. bloemsuiker bij de mascarpone. Meng alles tot je een smeuïge en goed gemengde massa bekomt. 
  • Beleg een pannenkoek met een laagje van de aardbeienroom (ongeveer 2 el per pannenkoek). Leg daarop een nieuwe pannenkoek. Bouw zo verder de taart op totdat je ongeveer 10 pannenkoeken hebt verwerkt.
  • Maak nu de slagroom door de room op te kloppen met de rest van de bloemsuiker. Snijd de rest van de aardbeien in partjes. Beleg de bovenkant van de taart rijkelijk met de slagroom en dresseer daarop de aardbeipartjes. 
  • Laat de taart nog even opstijven in de koelkast, dan is ie klaar om te serveren. Enjoy!

 

Misschien vind je dit ook wel leuk?

1 Reactie

  • Wat is jou reactie? Steven 2 Juli 2017 at 03:49

    Deze ga ik eens proberen!

  • Laat een reactie na