Superfoodsalade met gedroogde vijgen en appelpartjes

10 April 2017

Ik heb onlangs een heel leuk kookboek aan mijn collectie toegevoegd dat al voor veel inspiratie in de keuken heeft gezorgd. Sirocco is het tweede kookboek van de Londense Sabrina Ghayour die Perzische roots heeft en daarom ook wel eens de golden girl van de Perzische keuken wordt genoemd. Haar recepten zijn echt wel mijn ding, eenvoudig, puur en met verrassende smaakcombinaties die altijd heerlijk hemels blijken te zijn. Van haar leerde ik de basis voor deze superfoodsalade die ik vervolgens naar mijn eigen hand zette.

Ik was een tijdje geleden aanwezig op haar boekvoorstelling en was best wel onder de indruk van haar persoonlijkheid. Het is altijd fantastisch om mensen enthousiast en gepassioneerd over eten en koken bezig te horen. We konden er Sabrina in actie aanschouwen want tijdens de boekvoorstelling gaf ze ook een kookdemonstratie. Ze deed dat met enorm veel flair en zonder al te veel af te meten. Bovendien vertelde ze dat de recepten in haar boek meestal een combo zijn van haar Iraanse roots en Europese kookervaring. En dat merk je, haar recepten zijn allemaal haalbaar, maar toch verrassend.

Ondertussen behoren enkele recepten uit haar boek tot mijn vast repertoire – wat dacht je van een dip van Griekse yoghurt met rode biet en verse kruiden? Of spicy geroosterde feta in de oven? Of dus een superfoodsalade met appeltjes, gedroogde vijgen, quinoa en granaatappel? Een heerlijke smaakbom is die laatste, een smaakbom die bovendien een goed vullende lunch is Γ©n ook nog eens barstensvol goeds zit! Aanrader dus πŸ™‚

SUPERFOODSALADE MET GEDROOGDE VIJGEN EN APPELPARTJES

IngrediΓ«nten (2-pers.):

  • 150g quinoa
  • 1 rode appel
  • 6 gedroogde vijgen
  • 1 granaatappel
  • 2 handjes cashewnoten
  • 2 handen jonge spinazieblaadjes
  • 4el appelazijn
  • 2el olijfolie
  • Het sap van 1/2de citroen

Recept:

  • Spoel de quinoa en kook ze volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen.
  • Verdeel de gedroogde vijgen in 4 Γ  6 stukjes. Doe in een kommetje en besprenkel met 2el van de appelazijn. Meng de rest van de appelazijn met de olijfolie en het citroensap voor de dressing. 
  • Verwijder de pitjes uit de granaatappel. Hak de cashewnoten in stukken, was de jonge spinazieblaadjes.
  • Was de appel, snijd in vier, verwijder het klokhuis en snijd vervolgens in plakjes. De schil mag eraan blijven voor de kleur en de extra vitamientjes.
  • Meng de afgekoelde quinoa met de spinazieblaadjes en de vijgstukjes. Voeg de cashwnoten en granaatappelpitten toe en werk af met de appelpartjes & de dressing.
  • Smakelijk

Wil je ook graag geΓ―nspireerd worden door de Perzische keuken van Sabrian Ghayour? Je vindt haar boek Sirocco in de boekhandel & online!

Misschien vind je dit ook wel leuk?

Geen reacties

Laat een reactie na